Space Engineers

Katt a képre
  • Normen76
    Eh, nagyon nehezen boldogulok a fúrással alien és föld bolygón az erős gravitáció miatt. Egyszerűen ha pl. uránért akarok menni, az ált. min 60 méterrel van a felszín alatt, amíg az első fúrásom lemegy szarrá törik a gép. Ráadásul olyan keveset vesz fel,. hogy nem is éri meg. Kézzel többet összeszedek annyi idő alatt amíg lefúrok egy hajóval 60 méterre. A fúrástól a nagy fúrófejek lerobbannak rendszerint ha méylre ások. Nyilván a lagoknak is köze van hozzá, de mindegy kis, vagy nagy hajót építek. A nagy fúróblokkok 1/3-a ált. lerobban. Bár ha tudok tenni rá 2 db. nagy atmoszféra hajtóművet, ott a teher már nem gond, még 36 fúrófejnél sem. Kishajónál annyira nehéz lesz viszont az első fúrásnál (8-10 nagy hajtóművel is), hogy amiatt nem lehet irányítani. Ki-be kell repkedni az üregből h kidobhassam biztonságosan a felesleges követ, mert ha csak megállok amíg kidobom, eltolja a hajót és a kieső sziklák törik össze a fúrókat, vagy a kidobó rendszert. Mivel mindenképpen ragaszkodom a planétákhoz, elköltözöm az egyik holdra. Elvileg a Marsnak Europa (mán a Jupiteri) jellegű a holdja, alien-nek Titán jellegű. Ez a kettő érdekelne. NEmtom nektek mi a tapasztalat ezekkel. Azt tudom hogy van némi légkör, és 0,25 a gravitáció. Elvileg patina is van mindkettőn.

Este el is indulta, Nauvo nevű bázishajómmal. Az első ugrást követően gép eszeveszett pörgésbe, rángatózásba kezdett, mint amikor Yasukee taxizott a múltkor. Kirepült belőle az emberem és a bent születtem meg, ismét az űrben pörögve találtam magam. Kb. 2 óra múlva visszaléptem, egy rángást követően megállt a hajó. A gond ott volt, hogy egy kis hegesztő hajó rá volt ragasztva az oldalára :). Miután azt leszedtem, rendben tudtam ugrani gond nélkül. Leparkoltam a hajóm a Mars közelében, a holdhoz közel. Majd talán ma este körülnézek, de még nem döntöttem el, hogy itt, vagy az Alien holdján (Titán szerűn) száljak le és alapítsak telepet. Az ugrás kiszámíthatatlanul működik tényleg, legutóbb 800 és 1600 km-es vak ugrásokkal ment a hajó, most 2500 volt a max. Viszont minden planéta közelében mentek most már ugró koordinátát, így talán egyszerűbb lesz a jövőben.
    Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.08.15. 07:31:12