laci4321#5929
Érdekes, ha a Föld és a Mars felé nézek (Az Alien bolygónál vagyok), akkor a GPU kihasználtság leesik 15%-ra, és az FPS is leesik 14-re.. :D Gondolom azért, mert arrafelé sokan vagytok, de akkor is: 4000 km-re vannak a bázisaitok! Meg miért esik le a GPU kihasználtság?? Nem arról van szó, hogy túlterhelődik és nem bírja, hanem leesik a kihasználtság?
Az Alien felé nézve 60-80 az fps-em, míg kifelé a világűrbe, amerre tuti senki nincs (túl az Alien bolygón) akár 110-117 is lehet az FPS számom.
Arra tudok gondolni, hogy betöltene mindent ami arrafelé van a (GPU?) memóriába, és az kifogy a sávszélességből. És a sok adat miatt amit be kéne tölteni, a GPU magnak meg csak 15 fps előállításra marad elég sávszélesség.
Pedig ennek nem szabadna bekövetkeznie, erre való a látótávolság...
Ugyan úgy ahogy senki nincs épp egy bázis közelében, mégis betöltődik a memóriába (Yasukee 30k-s bázisa), szintén rombolja a szim. sebességet.
A legutóbbi nagy performance update inkább tönkretette azt, megfelejtkeztek a memóriáról és látótávolság optimalizálásról szerintem. Julian te is szerintem ugyan erről a problémáról írtál, hogy a játék ismét zablálni kezdte a RAM-ot.
A bolygók megjelenése viszont a legutóbbi kis update-el helyreállt, most már ismét megjelennek 2000 km fölött is.
A legidegesítőbb viszont mindennek ellenére szerintem az, hogy hiába nézel rá a megfelelő helyeken a blokkokra, nem jelenik meg a sárga villogás. Szenvedve lehet a legtöbb blokkon belépni az inventory-ba, kinyitni az ajtókat, beülni a székekbe hogy vezessük a hajót, vagy épp a medical room-ban is szinte lehetetlen tölteni magunkat.
Nem jeleztem még feléjük én magam, a rengeteg bugjelentést minden update után pedig már unom átolvasni, de reménykedem benne hogy ilyen hibákról tudnak :/ Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.07.27. 15:56:53