Space Engineers

Katt a képre
  • Normen76
    Üdv !

Pár napja vettük meg a jétékot, nagyon kezdők vagyunk még, de azt hiszem ez egy egészen kiváló játék. Egyetlen nagy hibája, hogy nagyon kevesen játsszák. . Ellátogattunk a "Final Frontier Hungary" szerverre is többek közt. Meglehetősen hangulatos és remek szerver. Irtó jól be van rendezve, biztosan rengeteg idő volt összerakni. A csillagkapus rendszer hatalmas ötlet, és szépen van kivitelezve. Viszont szerintem ez az előnye, a hátránya is a szervernek. 2 nap alatt kb. 1 játékossal találkoztunk, Pherseussal aki kitartóan és lelkiismeretesen játszik (+ 1 orosz sráccal aki nem tudott hova költözni). Pherseus rengeteget segített a kezdeti lépésekben, amit ezúttal is köszönünk :)

A bázisunk összedőlt :D Elrágták a pókok. Hiába erősítettem meg, amíg építettem a hajóm (magamba feledkeztem kicsit) lerágták a bázis lábait. Először a talajra esett a bázis, aztán amikor elkezdtük volna kimenteni a holmit, a kissé hibás fizika miatt felrepült az egész egy póktól a levegőbe :) és 1000 darabra robbant. Nem is gond, jót nevettünk rajta, viszont a csillagkapus módszer miatt nincsenek már szabad végpontok, és nem lehet újra kezdeni sehol. Persze Pherseus felajánlotta a segítségét, hajót stb.. Ami nagyok korrekt tőle, de sokan, köztük mi is szeretünk a nulláról indulni mint más.

De a mondandóm lényege... A szerver nagyon kafa, de a csillagkapus rendszer miatt nem lesznek új játékosok, és a régiek ha túlélik, magukra maradnak, mert ha idetéved egy új gémer, nem tud hol építkezni, mivel minden blokk zárva van már vagy foglalt. Nem tud közösség kialakulni a szerveren. És ugye, ha valaki online gamával játszana másokkal, oda megy ahol van player. Sok kezdő valószínűleg hozzánk hasonlóan el is bukja az első 1-2 próbálkozását, így tönkre is teszi a kezdőpontokat :P, ezáltal még kisebb az esély arra, hogy többen játszanak a szerveren jó kis közösséget alkotva, esetleg némi csetepaté is kialakuljon. Talán jó lenne egy olyan magyar szerver is (akár itt elérhetővé tenni a csillagkapuk mellett a leszálló egységeket), ahol az alap landoló egységekkel, bármikor újra lehet kezdeni, vagy bárki nekikezdhet és vagy marad, vagy nem, de legalább meg tudja próbálni :)

Sajnos a játék nem megérdemelt módon nagyon alacsony számú online playerrel bír, de ha lehetne szívesen játszanánk magyarokkal, magyar szerón, tudom erre kis esély van sajnos. Kár ezért a remek játékért, óriási potenciál van benne, nem is értem miért ennyire kicsi a játékos bázisa.