-
laci4321 #5318 Nanite bányászat:
Tedd le a NUHOL-t az érc közelébe. Az ilyen ultrahangos hanglokátor vagy mi lenne. Legyen áramellátása, szóval a legjobb ha egy akkumulátorra teszed, de a NUHOL olyan kevés áramot fogyaszt, hogy úgy sem fog lemerülni. Aztán a NUHOL közelébe menj egy olyan hajóval, amin van, vagy akár le is teheted mellé egy másik állomásra a Nanite Controll Factory-t.. Az NCF-ről először a NUHOL-hoz repülnek a nanitok, és ott kapják meg az inóft hogy hova menjenek bányászni. De majd meglátod, hogy mennyire lassú az égesz. Egy nagyobb bányászhajóval 1-2 óra alatt begyűjtöd azt, amit a nanitok napok alatt. Mondhatnád, hogy nem baj, úgy is fut a szerver magától éjjel-nappal. Csakhogy az áramfelvétele nagyon nagy az NCF-nek közben, csak úgy fogy az urán.
Az érc amit felvesznek a nanitok, ugyan úgy el fog tűnni onnan, mintha kifúrtad volna, egy üreg marad a helyén.
Én pedig szomorúan kell hogy konstatáljam: a gravitációs hajtómű egyszerűen alkalmatlan arra, hogy szerveren bányásszak vele, egy ilyen meghajtással ellátott bányászhajóval. Legalábbis a jelenlegi kommunikációs protokollal, ami a szerver és az én gépen között van. Single playerben, vagy ha én vagyok a szerver, akkor tökéletes a rendszer, a hajó vajsimán irányítható. De a szerveren az egész remeg, konkrétan néha nem látszik ha már megtettél pár cm-t, és a fúrófejek így rendszeresen letörnek. Túlságosan gyakran letörnek, olyan gyakran, hogy nem tudok annyi ércet begyűjteni ami a javításokat fedezi. A szerveren egyedül így csak Husinak lenne jó ez a technika. Építenem kell egy „normális” bányászhajót. Ja meg persze az is ott van, hogy a gravi hajtómű szkriptje nagyon nem tetszik a szervernek, ha használom a hajót akkor a szerver szimulációs sebessége 0.8-ra romlik.
Azért az kicsit fáj hogy erre 3 óra játékidő után kellett rájönnöm, szóval lehet meghagyom azt a hajót, és ha jön a multiplayer update, akkor újra tudom majd tesztelni.