Space Engineers

Katt a képre
  • laci4321
    Hány olyan eset van, hogy 2 sodródó összetört hajó az űrben össze van kapcsolva egy futóművel? De komolyan.. :D :D Egyiken sincs energiaellátás, mégis valahogy össze vannak kapcsolva. :D Azt valahogy direktben kell megcsinálni, merthogy véletlen nincs ilyen az tuti! Ha ez mégis megtörténik valahogy, akkor bizony megérdemlik hogy tovább létezzenek! XD

A SEToolBox-os takarítgatás egy időigényes feladat, plusz semmi sem garantálja, hogy véletlen nem lesz törölve egy átnevezetlen "Small Gris 3033", amin csak egy projektor blokk van, meg 2 páncél blokk, meg egy kis rotorfej, és ennyi. Emberi szem simán nézheti egyrészt törmeléknek, másrészt meg nem elvárható senkitől, hogy a SEToolBox-ban minden egyes ilyen átnevezetlen small gridet megnézzen, hogy miből áll, és aszerint törölje. Pont erre lennének valók a tisztítók.

És a korábbi szerverünkön közel sem volt annyi törmelék, mint amennyi már az én bázisom körül felhalmozódott mióta játszom. A drónok szépen hullnak alá, és egy-egy drón szétesése után pár perccel a tisztító legalább tucatnyi törmeléket töröl ki.
    És igen is a játék folyamatosan számolja minden egyes rácsnak a hol létét és esetleges mozgását! Akkor is ha le van szállva! Egy egyszerű kísérlettel ezt te magad is meg tudod nézni: egy bolygó légkörében ejts le pár nagy és kis hajót, majd várd ki a lezuhanás végét, mikor már szétesett minden, és van vagy 40-50 törmelék a mezőn, a keletkezett kráterekben. Ami ha belegondolsz, pár kis drón szétesése után egyáltalán nem sok. Nekem egy 3 éves i7-es procim van, de a szim. sebesség még mindig lezuhan 0.6-ra kb. egyszerűen nem tudja kezelni a játék a sok törmeléket. (A VRAGE motor már rájöttem: fos! :D )
    Tisztító nélkül mi is csak azért voltunk meg, mert mint mondtad, nem voltak nálunk drónok. És az elhaladó hajók sem támadtak. Az SE csak a már messzire elsodródott, energiaellátás nélküli hajókat törli ki. Azelőtt csak potenciális szemétként jelöli meg, de nem törlődnek, sok kicsit sokra megy alapon zabálják a procit. Muszáj őket kitörölni.