Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    Én mindig megvártam, hogy betöltsön és mindig az éledő képernyőt tudta csak betölteni. Pedig sosem nyomtam semmit.

A mentési lag már csak azért is nagyon zavaró volt, mert a kevés energiával rendelkező hajót visszakényszerítette korábbi pozíciójába, de az energiát nem kaptam vissza.

A törmelék törlő 10 és 13 percenként ellenőriz és, ha nem lát a közelben senkit, akkor töröl. És itt is vannak olyan kritériumok, hogy átnevezettet, antennával vagy beacon-nal szereltet nem töröl, de ennek ellenére mégis.
    Szerintem fölösleges. Bár korábbi szerverünkön nem volt drón, csak elmenő hajók, de nem a törmelék okozta a gondot, pedig volt benne azért elég.
    A lezuhant dolgok szerintem pont nem terhelik annyira, tekintve, hogy mozdulatlanul pihennek, nem kell folyamatosan pozíciót számolni nekik.
    Korábban, ha krióban lépett ki valaki, akkor a karakter ott maradt a krióban, más játékos látta a nevét is. Vagyis, ha ott lenne a karakterem, akkor a hajóimat sem szabadna törölni. De valamiért mégis eltűnik.
    Valamint nekem folyamatosan kiírta, hogy törölni fogja a Static és small grid-eket (név szerint írta őket), holott ilyen nevű már nem volt a közelemben, mert átneveztem őket. Ennek ellenére csak az állomás volt meg, a hajókat eltüntette.

A futóműves rögzítés is működhet igencsak hibásan. Főleg, ha nincs is rajta futómű. Mert pl. a fúró hajómon nincs futómű, mivel a bolygón egyszerűen leteszem a fúrókra és szépen megáll rajtuk.
    De olyant sem fog akkor törölni, ha mondjuk két összetört és sodródó hajót összekapcsol egy futómű. Pedig az szemét lesz, ha sodródik.
    A másik meg, hogy ki az aki erre figyelni fog? Ha korábban arra nem figyelt senki, hogy egy voxel-hez kapcsolja a hajóját, mert bebugzott a fizika, ha nem tette és inkább abbahagyta a játékot?

Amíg törlő mod működik és krió nem működik (lehet, hogy a kettőnek köze is van egymáshoz), addig ezen a szerón én nem játszom többet.

A floating object-eket tudja törölni a játék magától, a többit meg esetleg időnként Husi takarítja SEToolBox-szal.