Space Engineers

Katt a képre
  • laci4321
    Érdekes, most hogy beléptem, én sem a krióban ébredtem, és oda lett minden ami nálam volt. De talán lehet azért, mert hosszú volt a betöltési idő, én meg nem tudtam mi van és rányomtam a respawn gombra. Lehet csak várni kellett volna hogy eljusson már végre odáig a szeró, hogy nekem van karakterem a krióban. Szerencsére nem sok cuccom lett oda, de akkor is... Tanultam a leckéből, most már mindent berakok a konténerbe a krióba fekvés előtt. Vagy a krió tárolójába.

Rendkívül zavaró, hogy mindig amikor a szerver ment (5 percenként?), a kapcsolat megszakad 10 mp-re. Én meg visszakényszerülök oda ahol akkor voltam. Volt hogy így már átestem a felszínen is, és nem tudtam visszamenni. :D Ezt végül egy fúróval való fúrás oldotta meg. Nem tudom ez hogy jött össze, hogy így belaggol mindig mentésnél, de elvileg a szerver szimulációs sebessége nem változik közben, szoktam nézni. A kapcsolattal vannak komoly problémák, ez a szolgáltató nem jó. Amikor pedig játékos csatlakozik fel, az egész szerver szim sebessége leesik 0.2 körülire és minden laggol, bár úgy sejtem ez azért van, mert akkor sok mindent kell betölteni az ő környezetében.

Én szerintem mindenképpen szükséges a törmelék törlő!, mert a környezetemben sok drón zuhan le és ripityára törik. Felhasználható részek nem maradnak benne, csak a sok törmelék. Ami egy idő után igenis leterheli a szervert teljesen, a játék nem bírja a törmelékeket és nem is törli alapesetben.
    De ez a szervertörlő tényleg nagyon agresszív! Az, hogy töröl olyan objektumokat is, amiket én építettem és lekapcsoltam az abszurd. Pl. ha a bázisomra teszek egy rotor egységet, amire egy kis rotorfejjel kapcsolt projektoros kivetítő alapot teszek rá, akkor pár perc múlva kiírogatja, hogy törölni fogja azt az átnevezetlen Small Grid 7707-et, amit én ott létrehoztam. Holott van energiaellátása, és a bázisomhoz csatlakozik! Miért lenne törmelék, attól, hogy nincs neve?
    Sőt mielőtt átneveztem az új bázisomat, azt is írogatta kifelé, hogy törölni fogja a Static Grid 3033-at... Kérdem én: egy bázis miért töröl? Egy bázis hogy lehetne már törmelék? Ha egy bázist megtámadják, és lelőnek róla egy darabot, akkor az átalakul úgy is nagy hajóvá, és sodródik. Na az már törmelék! Szóval ez a névadás alapján való beazonosítás egyszerűen vicc szerintem.

Nem próbálnád meg inkább a másik, általam belinkelt megoldást? Úgy láttam az sokkal komolyabb kritériumoknak felelteti meg az egyes törmelékeket, mielőtt törölné őket.

Akkor töröl egy gridet, ha nincs rajta SEMELYIK:
    Beacon, vagyis helyzetjelző
    Antenna
    Locked Gear, vagyis rögzített leszállótalp!!
    Locked Connector, vagyis rögzített connector!
    Wheel, vagyis kerék!
    rotor end pieces, vagyis ha nem rotorfejhez csatlakozik!
    piston top, vagyis ha nem egy piston tetején van!
    Plusz a bázisokat eleve figyelmen kívül is hagyja.

Ha bármelyik kritériumnak megfelel, vagyis ha pl. nincs semmi energiaellátása, de egy leszállótalppal csatlakozik valamihez, akkor már nem lesz törölve a hajó.