-
laci4321 #5114 Egy 5. megoldási javaslat:
Konnektor + szkript futtatás
Konnektorral elég összekapcsolni a drónt a nagy hajóval. Azt pedig, hogy sose merüljenek le a drónod reaktorai, meg tudod oldani szkripttel. Ezt ajánlom: Taleden Invetory Manager
Futtasd a szkriptet valamelyik hajón, akár a nagyon, akár a kicsi drónon, egy időzítő blokkal pár másodpercenként. (Én 5 mp-et szoktam beállítani) A szkript 5 mp-ként így ellenőrzi az egész hajót, kutat előre megadott parancsok után az egyes blokkok nevében. Ha a drón reaktorainak nevében akárhol benne van ez az idézőjelek közti rész: "[TIM Ingot/Uranium:P1:20]" akkor a szkript 5mp-ként 20 urániumra kiegészíti a reaktor készletét, ha netán fogyott volna. A 20-as számot persze szabadon módosíthatod akármennyire.
A P1 jelzés az a prioritás. Ha pl. a nagy hajód reaktorán P2 jelzést használsz ( [TIM Ingot/Uranium:P2:20] ), akkor az másodlagos lesz, vagyis az lesz a szkriptnek a fontos, hogy a drónban legyen mindig elegendő az uránium. Ha van összesen 10 uránium az egész hajón, akkor mind a 10 a drónba megy. Ha van 100, akkor megy 20 a drónba, 80 meg marad a nagy hajóban, valamelyik tárolóban.
Összesen amúgy 1-9-ig kezeli a prioritást, szóval tudsz szépen variálni. Hogy még tovább bonyolítsam: mi van ha tényleg csak 10 urániumod marad? Nyilván nem az alacsony teljesítményű reaktorba akarod azt küldeni, hadd ne legyen elég energia a leszálláshoz. Azt csinálhatod, hogy a nagy hajó reaktorába beírod ezt: "[TIM Ingot/Uranium:P1:20]" Vagyis a nagy hajó reaktora is 1-es prioritású lesz. Ilyenkor az uránium megoszlik egyenlően a 2 reaktor között, vagyis 5-5 lesz bennük, majd ahogy merül tovább a készleted, 4-4, 3-3, stb.. amíg ki nem fogysz. Így mindig meglesz a max. teljesítményed is és a drónban is lesz mindig. És az ő reaktorait is tudod használni kiegészítésként a nagy hajódé mellé.
Nem csak uránium management-re jó ez a szkript, az egész inventory-t tudod vele menedzselni. Megoldhatod azt is, hogy bedokkolás után az ércek a bányászdrónodból az általad kijelölt tárolóba menjenek, bármiféle beavatkozás nélkül, automatikusan. De ezt még meg is tudod oldani sorterekkel is.
Azt viszont már nem, hogy pl. egy összeszerelő drón tárolójában, dokkolás után mindig kiegészüljenek a megfelelő számra az elhasznált alkatrészek. Ha megadod pl. hogy abban a drónban pl. mindig 5000 fémlap legyen, akkor dokkolás után 5 mp-en belül a tárolójába pontosan 5000 fémlap fog ugrani. És minden egyes alkatrészre egyedileg megadhatod hogy mennyi kerüljön az összeszerelő drónba. Ami neked hosszas pakolgatás lenne, az így megvan automatikusan. Én ezt a taget szoktam bemásolni a BEE nevű kis hegesztő hajóm nagy konténerének nevébe:
[TIM BulletproofGlass:P1:400 Computer:P1:300 Construction:P1:500 Detector:P1:25 Display:P1:40 Explosives:P1:60 Girder:P1:200 GravityGenerator:P1:6 InteriorPlate:P1:500 LargeTube:P1:200 Medical:P1:25 MetalGrid:P1:200 Motor:P1:1500 PowerCell:P1:360 RadioCommunication:P1:40 Reactor:P1:1200 SmallTube:P1:500 SolarCell:P1:320 SteelPlate:P1:5000 Superconductor:P1:100 Thrust:P1:50]
Minden alkatrésznek egyedileg megadhatod hogy mennyi töltődjön be a hegesztő hajóba :)
A szkript tud még pár más trükköt is, menedzselni az összeszerelőket és ércfeldolgozókat, kijelzőre kiírni hogy mennyi van a hajódon az egyes item-ekből, ilyesmi. Szerintem érdemes átbogarászni a leírását is :)
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.03.27. 12:27:30