-
Több féle képpen tudod rögzíteni.
1. Van az összekapcsoló blokk, melyek csak azonos mérettel működnek. Vagyis kis hajót nem tudsz nagy hajóhoz így rögzíteni. Ez pedig azért van, mert, ha így kapcsolsz össze két hajót, akkor "egybeolvadnak". Az, hogy épp melyik nevét fogja viselni az így keletkezett hajó, hát nem tudom. És, hogy szétkapcsolódáskor sem kell meglepődni, ha esetleg nem kapja vissza valamelyik a régi nevét. Én nem ajánlom az ilyen fajta dokkolást. Azt is tartsd szem előtt, hogy ilyenkor a nagy hajóhoz kapcsolt drón hajtóművei ugyanúgy reagálnak, mint a nagy hajódé. Vagyis egyszerre.
2. Futómű. Teljesen jó, landolásnál ki kell kapcsolni a stabilizálást, hogy míg a nagy hajóval gyorsítasz, addig a drón ne akarjon fékezni. De a hajtóművek is kikapcsolhatóak. Méret független, kis kockákból épített hajóval is tudsz landolni. Emellett energia független is, vagyis a nagy hajód nem fogja a kis hajó reaktorait használni. Ez fontos!
3. Konnektor. Maga az átrakodó szerkezet. Hajtómű terén ugyan az, mint a 2. pontban.
Előnye, hogy egyből át is tudod pakolni a szerzett/fúrt cuccot a nagy hajóra. Hátránya, ha összekapcsolva hagyod, akkor minden elérhető energiaforrás használatban van. Én már jártam úgy, hogy az állomáson hagytam a szétszerelő hajóm és mikor leváltam róla, akkor nem volt energia, mert üresek voltak a reaktorok. Amíg él a kapcsolat két hajó/állomás között, addig van energia mindenhol. Ha megszakítod vagy számolási hiba miatt szakad meg, akkor meg cumi és adott esetben el is szállhat a hajód. Utána győzd megkeresni az űrben.
4. És én ezt ajánlom. Konnektor és futómű. Egyből ki tudsz pakolni, ha meg végeztél, akkor szétcsatlakozol, de a futómű a helyén tartja a hajót.
Kitolós fúrón én is gondolkodtam. Az esztétikát meg adott esetben a hatékonyság rovására lehet orvosolni. Ha 9 fejjel ronda, akkor kevesebbet kell használni.