Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    Nem feltétlen csak a sok kocka, hanem a továbbító rendszer inkább, illetve a feldolgozó, tároló rendszer.
    Ebben a világban, amiből a kép készült, rengeteg kocka van. Ami fölött a hajók állnak, az csak kb. 40 ezer, ha jól emlékszem.

Az én nagy bajom, hogy nem szerveren fut a játék, ezért gigantikus méretekre vagyok hajlamos. Ilyen a finomító állomásom, ahol minden ércre 18 finomító jut. Az összeszerelő állomáson 10 összeszerelő van alkatrészenként. A végén pedig egy hatalmas raktárral, ez látszik is a képen. Emellett van kb. 9 oxigén generátor rengeteg O2 és H2 tartállyal.
    Ez azért van, mert a játéknak abban a pár órában kellene előállítania a nekem szükséges dolgokat, amíg játszom. Ehhez pedig egyszerre sok dolognak kell mennie.
    Ezzel szemben egy szerveren elég mindenből pár darab, mert úgyis éjjel nappal fut, ha összeszedtem a nyersit, akkor vígan dolgoznak már a gépek.

A hajóim ettől függetlenül vagy minimalisták a cél érdekében vagy kényelmesen nagy helyek vannak benne, mert szeretem a nagy tereket. A nagy fúróm akár egy luxus csillagjáró panorámakilátással.

A legutóbbi szerveren akartam egy mindenes hajót építeni, de sajnos nem jutottam el a befejezésig, mert leállították és el is adták a gépet. A világgal nem tudom mi lett. Pedig nem is lett volna olyan gigantikus nagy és talán még szépre is sikeredett volna.

A survival-ban pont az a jó, hogy mindent össze kell szedni, gyártani, hegeszteni. Ettől függetlenül egyszerűbb, ha kreatívban megépíti az ember és utána projektor segítségével hozza össze túlélőben. Kreatívban egyszerűbb orvosolni a hibákat, bár projektorral sem egy leányálom építeni.

A nagy fúróm úgy készült, hogy megépítettem a vázat, mint egy vázlat. Ebből lett a BP, amit projektorral behegesztettem. És mindezt túlélőben. Szóval a kész hajót ténylegesen csak hegesztés után láttam.