-
laci4321 #5018 Én már pl. nem is használom a jobb felső sarokban levő kockát, ami az irányt mutatná meg a blokkok forgatásához. Ki is kapcsoltam, egy idő után sokkal egyszerűbb ha csak lenyomok egy forgatás irányt, és máris tudom hogy kell forgatni tovább, mint azt a kockát értelmeznem.
Engem személy szerint az őrületbe kerget a jelenlegi blokkpozíciós szórakozás. Ha más síkú felületre nézek, majd vissza, elfordul a blokk... Ahogy Julian is írta. Ha épp lerakok egy új blokkot, annak az oldala máris egy másik felületű sík, amire én épp nézek is. Egyszerűen már néha kilépek inkább a fenébe, mert unok minden áldott blokkot a helyére forgatni lerakás előtt. Vagy sikerül 2 blokkot lerakni egymás után jól, erre a harmadik elforog. Szerintem egyszerűen használhatatlan a jelenlegi rendszer, sokkal jobban örülnék annak ha minden rácson meg lenne jegyezve a blokkok pozíciója, és falfelülettől függetlenül ugyan úgy állna. Majd én elforgatom. Azzal legalább képes lennék arra, hogy egy 45-45 fokos (sarok blokkok) leejtőt kirakjak, mert most így, egy ilyen egyszerű dolog is kivitelezhetetlen állandó forgatgatás nélkül.
És a második Julian által leírt jelenség is roppant idegesítő. Kész álom egy refinery-t lerakni túlélőben... Azt se látod hol lesznek a cső-csatlakozási pontjai, olyan közelről tudod csak lerakni. Bevezethetnék azt, hogy a levegőben beállított pozíciója megmaradjon a blokkoknak, miután egy rácsra nézel. Na azzal tudnának csak megspórolni sok forgatgatást nekünk a fejlesztők!
Vagy hogy csak azután tudod meg hogy jól raktál-e le egy LCD kijelzőt, miután már meghegesztetted. Sőt, jelenleg még abban sem lehetsz biztos, hogy egymás mellé 3 kijelzőt sikerült ugyan úgy lerakni, mert folyamat elforognak azok is!
Vagy néha nem látszik valamiért a rotornál hogy hol vannak a fokok. Néha úgy dönt a játék, hogy lemaradnak a számok, csak azután jelennek meg miután leraktad és meghegesztetted a rotort. Azért nagyon nem mindegy, ha azt a rotort használni is akarod valamire. Csak a példa kedvéért, hogy a 0 és 90 közötti tartományban kell gondolkodni, vagy a 270 és 360 közöttiben.