Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    Sajnálatos módon ez a része a játéknak eléggé el van cseszve még. Vagy pedig szokni kell.
    És nem ugrál az, csak nem kell össze vissza rángatnod az egeret.
    Egyrészt számít, hogy melyik felületre akarod letenni. A játék igyekszik megjegyezni az utolsó pozíciót, de van, ha elnézel máshova vagy egy merőleges falra kerül a blokk, mint ahol előzőleg volt, akkor pozíciót vált annak megfelelően. Mikor visszahúzod, akkor meg szeret rezetelődni az utolsó helyzet és alaphelyzetbe áll. Lassabb gépeken ez sok időt is igénybe vehet, de még az én gépemen is érezhető és bosszantó a dolog. Főleg miután leraktam 3-at jól és a negyedik elfordul, mert a haladás miatt kicsit félrenéztem és elfelejtette a pozíciót. Az animált forgás miatt ez időbe telik és van, amikor gyorsabban klikkelek, minthogy átfordulna a blokk. De persze a játék már az új helyzettel kezeli a blokk lerakását.
    A másik nagyon idegesítő dolog ebből kiindulva, hogy túlélő módban éppen kicsivel messzebb ér el a kezünk, mint 3 blokk távolsága. Vagyis nagy blokkok lerakásánál esélytelen, hogy normálisan lássuk a blokk pozícióját. (Konténer, hidrogén tank, finomító, jumpdrive)
    Az átlátszósággal nem foglalkoztam, sajnos a HUD (menüt is beleértve) is el lett kicsit szúrva, nem játszottam vele annyit, hogy újra beállítsam, múltkor is nehezen akarta bevenni a dolgokat.