Space Engineers

Katt a képre
  • laci4321
    "Pl még olyan kellene hogy azt hogyan tudnám kivitelezni hogy a hangárba vezető ajtó ne nyíljon ki ha odabennt nincs levegő vagy nincs becsukva a hangárajtó?Illetve ezt pluszban egy fényforrás is mutassa valami módon. "
    Erre 2 megoldás is van. Az egyik timer blokkok által, a másik szkriptekkel.

Timer blokkos megoldás: 2 db timer blokkot rakj le valahol a hajón:
    - Az egyikbe rakd be az összes olyan akciót, amik akkor akarsz hogy ha a hangárban nincs levegő. (hangárba vezető ajtók OFF (ekkor nem lehet kinyitni sem őket), piros lámpák bekapcsoljanak, szóljon a sziréna, akármi..)
    - A másikba pedig rakd be azokat az akciókat amiket akkor akarsz, ha van levegő. (ajtók nyithatók = ajtók ON, piros lámpák lekapcs, stb...)
    - A hangárban levő egyik levegő ventillátorral indítsd ezeket a timer blokkokat. Rendelj hozzá akciókat (mint a szenzoroknál). Az első rublikába tedd be az első timert (akkor aktiválja ha a hangár nyomása magas lesz), a második rublikába meg tedd bele a második timert (akkor aktiválja, ha a levegő kiszökik a hangárból) TRIGGER NOW (indítás azonnal) paranccsal.

Programozható blokkos megoldás:
    Vannak megfelelő O2 indikátor szkriptek, airlock szkriptek, nézz utánuk a műhelyben. Le vannak írva a használataik is.
    Ha igazán egyedi megoldást akarsz összehozni, akkor saját programot is írhatsz az Easy Automation 2.0 szkripttel. A megtanulása hosszútávon nagyon kifizetődő, bármit össze lehet hozni vele ;) Én már írtam egyszer egy levegő figyelő programot, a Cutting Principle mk2-höz csináltam. Kiszedheted belőle ha ezt az utat választod, (az egyik LCD kijelzőben van a számítógép teremben), vagy ha kéred kiszedem én neked, mert kb. 5 perc mire eljutok odáig még én is hogy beillesszem a világba a hajót, egy rosszabb gépen képzelem mennyi idő lehet.