Space Engineers

Katt a képre
  • laci4321
    Sziasztok!

A pár nappal ezelőtti gépösszeomláskor épp egy nagy projektet akartam elkezdeni. Még jó hogy csak a dolog legelején jártam :D
    Van egy mód arra, hogy hogyan "lebegtess" dolgokat. Hogy hogyan tarts dolgokat úgy a helyén, fixen, hogy látszólag nem tartja semmi.

Nagy vonalakban az ELV: Wheel Suspension 3x3-asokkal (3x3-as kerekek) és rotorfejekkel szoktam megoldani. (lehet még 1x1 és 5x5-ösökkel is) A rotorfejet beleilleszted a kerék blokk lapos részébe, és ekkor az az érdekesség történik, hogy nem a rotorfej fog forogni a kerék helyén, hanem rotorfej odébb ugrik, mert ekkor a "Grid Pivot", azaz a hegesztési pont lesz az, ami a lapos részbe rögzül, az lesz a forgás középpontja.. A rotorfej meg máshol lesz és lehet rá építkezni :) (Egyébként ugyan ez a Grid Pivot a központja mindig a projekcióknak is, vagyis amikor blueprintet vetítetek ki.) Mégis rögzítve van a rendszer a Wheel Suspension 3x3-ashoz, és nem csak hogy rögzítve van, az energia is továbbítódik rajta, "vezeték nélkül"! Ha pedig a kereket fixálod (csak ki kell pipálni egy rublikát a Wheel Suspension 3x3 kontroll menüjében (K-menü)), akkor a távoli rotorfej még csak forogni sem fog és gyakorlatilag elmozdíthatatlanul megtart bármekkora súlyt :)

A fent leírt elvvel óriási lehetőségeket kapunk. Jó magam elkezdtem egy, a légkörben kb. 1 km magasan lebegő báziskomplexum megépítéséhez. "Az Akadémia" projektnek hívom.

Az Akadémián egy darab hajtómű sincs, mégis lebeg a levegőben és nem is fog lezuhanni sose! :D Igen csak félkész, de mivel hétfőn kezdődik az egyetem, időm az nem lesz befejezni még egy jó pár hétig. Természetesen már fel van töltve a blueprint a workshopba (rejtettem) így ez nem veszhet el :D

Beteszek pár képet ízelítőnek. Igyekeztem neki "mágia" feelinget adni, elvégre mégis csak lebeg :D Esetleg ha van valakinek ambíciója rá, dolgozhat rajta, és majd ha kész lesz, a megosztáskor mint társalkotók töltjük fel a kész művet :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Itt még van néhány kép, ha valakit érdekel a dolog :) A steamen fent levő screenshotjaim.
    http://steamcommunity.com/id/bendelaszlo4321/screenshots/

Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.09.10. 14:33:34