-
laci4321 #4586 Na igen, megnövelték a gépigényt, de most igyekeznek optimalizálni is végre.
Amúgy a játéknak még mindig egy masszív gép kell, pl. szvsz 8 GB RAM alatt meg se próbáld futtatni. Az FPS-szám nem javult különösebben, a szimulációs sebesség lett stabilabb és jobb. És nem csak hogy stabil, ha abbahagyod azt a tevékenységet, ami lecsökkentette a béka segge alá, akkor általában vissza is tér a normális 1.0-ra. Ez korábban nem volt jellemző, csak egy pályaújraindítás után tért vissza, korábban még ha növekedett is, 1.0-ra már nem tért vissza.
Hogy mennyire nőtt? Hát figyi: azt tudom pl mondani viszonyítási alapnak, hogy pár hónapja még az űrcsatákat is 0.2-0.3-as szim. sebesség körül lehetett végignyomni. (A Cutting Principle (a hadihajóm) tervezésekor lenyomtam pár űrcsatát.) Most egy űrcsatát akár 0.6-0.8-as szimsebességgel is el lehet nézegetni. Átlagos, építgetős játék mellett pedig nem nagyon csökken le.
Persze még mindig vannak furcsaságok, pl. ha rotorfejjel csatlakozik egy kis hajó a nagy hajó rotorjába, akkor stabilan beáll 0.8-ra a szim. sebesség. Ez ilyen WTF kategória :D Aztán kitörlöd a nagy rotort (1 db blokkot!) és újra visszaáll 1.0-ra a sebesség... Meg az újítgatások miatt bizonyos modok konkrétan "szim. gyilkosanak" számítanak, pl. az 1x4-es (és nagyobb) hangárajtók használata (a vanilla ugye csak 1x3-as és nem mindig elég) leküldi 0.5-0.6-ra a sebességet kapásból. Szóval ha ilyet tapasztalsz akkor azt ki kell szűrni.
Amiket kigondoltak korábban már, hogy behoznak újításokat azokat végigviszik (amiket felsoroltál) de aztán a performance és multiplayer javításán lesz a hangsúly ahogy a legutóbbi update videóban mondták. Született is egy blogbejegyzés arról hogy mit kell változtatni hogy jobb legyen, meg hogy jelenleg mi a helyzet bár bevallom én nem értek hozzá (ilyen GPU topológiáról meg ilyenekről beszélnek, meg VRAGE... :D), szóval csak annyit szóltam hozzá hogy oké, biztos :D Legyen még jobb mert most még mindig nem az igazi :D
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.09.05. 19:49:20