Space Engineers

Katt a képre
  • laci4321
    Én úgy döntöttem kipróbálom mielőtt megveszem.
    Igazából 3 napja töltöttem le és már meg is untam, nincs célja a játéknak. Legrövidebben összefoglalva: az egész egy hatalmas gyűjtögetős játék.

Bolygóról bolygóra röpködsz.
    - összegyűjtesz nyersanyagokat a bolygókon lézerrel való bányászattal, értékesebb tárgyakat/alkatrészeket amiket eladhatsz
    - technológiákat amivel fejlesztheted a hajódon és a kézifegyvereden a tűzerőt, a hajódé és a saját életerőd és pajzsod
    - szerezhetsz tervrajzokat hogy nyersanyagokból építhess fel alkatrészeket (betörni bázisokra)
    - vehetsz újabb űrhajókat aminek több a tárolóhelye (egy tárolóhelyre 1 adott nyersanyag kerülhet, vagy 1 technológia - tehát ha fejleszted a hajód, kevesebb hely marad nyersanyagoknak)
    - nem sok élet van a játékban a bolygók élőlényein felül, alig 1-1 értelmes idegen lény van elszórva a bázisokon, akikkel kimerül a kommunikáció abban hogy van egy feladvány, amit ha megfejtesz akkor a lény a haverod lesz és kérhetsz tőle majd élettöltést, pajzstöltést, egy kis hangyapiszoknyi kreditet, vagy nyersanyagot, stb.. VAGY egy új szó megtanítását.
    - A játéknak van egy érdekes újítása, vagyis hogy kezdetben semmit nem értesz meg az idegenek feladványaiból. Ugyanis nem érted őket. Egyesével szavanként kell megtanulni a nyelvüket. De igazából ez is csak egy "szógyűjtögetés" :D Amikor tervrajzokért törsz be bázisokra, akkor is a gép azután fogja neked átadni a tervrajzot miután megfejted a feladványát. A feladványok szövegében a már megtanult szavak be lesznek helyettesítve, míg a többi marad idegen handzsa szöveg. És 3 lehetőség közül kell kiválasztani a megfejtést. Szóval érdemes a szavakat tanulni, ne csak 33% legyen mindig az esély a megfejtésre. (bár akkor max. kilépsz és újra belépsz és kiválasztod a másik megfejtést :D ) Vannak a bolygókon "tudás kövek" is elszórva, amikhez ha odamész instant tanulsz egy új szót.
    - a procedurálisan generált bolygók elképesztőek, mindegyik egyedi és nagyon szépek. Ötletet vehetne belőlük a SE! :D Abban van szerintem a legtöbb munka.

Hát így ennyi a véleményem. Meguntam a gyűjtögetést, nem is játszok vele többet, nincs értelme :D A SE-ben legalább alkothatok, az alkotásaimat megoszthatom, amiket mások látnak és elnyerhetik a tetszésüket.

Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.08.18. 13:18:04