-
laci4321 #4529 Én egyébként ismét eljutottam odáig, hogy úgy érzem szünetet kell tartsak a játékkal.
A túlélő világom rendszeresen kilép 1-2 óra játék után arra hivatkozva hogy kevés a RAM. Meg persze a szimulációs sebesség ugrál képtelen vagyok megbecsülni hogy hol állok majd meg, szaggatva haladok előre séta közben, stb... Úgyhogy úgy döntöttem visszatérek a kreatívkodáshoz, és építek egy anyahajót. Egy szép nagy hajót amiben tényleg minden megvan, mindenre képes amire szükségem van, az űrben piszok gyors (gravitációs hajtómű, és bolygóra is képes leszállni és felszállni arról. Belül sok refinery, hangárok, nagy tárolókapacitás, jó harci készségek, pár szkript ami megkönnyíti a használatot (mert ugye sok szkriptet nem használhatok, hisz akkor a játék ugyan csak haldoklik...) stb, stb....
Odáig jutottam, hogy már csak berendezni kellene a hajót, de elegem lett. A hajó FÉLKÉSZ, ALIG működik rajta pár dolog, megy a reaktor, mennek oxigéngenerátorok, hidrogántartályok, hidrogénhajtóművek és végül giroszkópok és kész ENNYI. Csak egy nagy, 300m-es VASDARAB az űrben lebegve, de a szimulációs sebesség követhetetlenül gyorsan, a másodperc tört része alatt ugrál 0.5 és 1.0 között. Képtelen vagyok megérteni miért, és újra eljutottam oda, hogy már elfogadni sem tudom. Ha érdekel titeket, berakok pár képet a hajóról, szerintem nem lesz olyan rossz, ha valaha elkészül.
Amúgy Julian/RJoco te hogyan osztod meg a képeket?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Jól látható a hajó központjában a Gondola a zöld fénycsíkkal, ami a végén piros. Megoldható az, hogy a fénycsíkkal jelezni lehessen hogy milyen gyorsan haladok éppen, sőt még az is hogy milyen irányba!! (az easy automation szkriptel és a configurable automatic lcd-s szkripttel) és meg is oldottam volna. Akár úgy hogy előre/hátra "szaladgál" egy fénycsík, akár úgy hogy villog, természetesen a sebességgel arányosan! A Gondolában benne lett volna elkülönítve a hajó többi részétől egy nagyon nagy teljesítményű, WASD-F-szóközzel irányítható gravitációs meghajtó (amit a Cutting Principle mk2-be is tettem), amivel a hajó olyan mozgékony lett volna, hogy öröm vele repülni.
De mindegy, talán egyszer :D Mondjuk 10 év múlva amikor olyan teljesítményű számítógépem lesz (már ha gépezek még akkor :D ) hogy még az ilyen hihetetlenül erőforráspazarló játékokat is futtatni tudja állandó normál sebességen.
Az update-k követéséről és a fórumozásról azért nem mondok le még egy jó darabig :)