tom36#4212
üdv all
laci4321
látva a becsapódásodat egy kicsit próbálkoztam hogyan is lehetne egy jobb lengéscsillapítást létrehozni mind az irányítható keréké.
mivel bolygón nem tudok próbálkozni ezért csak 1600t-ig tudtam elmenni (1000t mesterséges amire hat a grav. gen. + 600 a szerkezet, nagyobbal nem is volt érdemes mer az irányított keréknél vagy a burkolat nem birta a kerék a pattogása, rázkozása végett) meg nem túl nagy magaságból való becsapódásig.
és amit próbáltam az egy motorok által csillapított rendszer (egymástól független kerekek, a motor fékezőerejét használva a csillapításhoz és a nyomatékát a helyreálláshoz) és végül az jött ki belőle hogy nagyobb G és mellette nagyobb magasságból is kibírta a becsapódást mind a kerék mind a platform. viszont a nagy hátránya hogy a sima kerékkel nem lehet kanyarodni.
gondoltam még megcsinálom azt a rendszert is ami a kocsikban van és akkor féloldalas esésnél előbb bekapcsolódnának a túlsó oldali csillapítások is csak amikor felkoppan az egyik oldal akkor nem biztos hogy 1 motor elviselne akkora terhelést. (jelenleg kerekenként 1 elbírja), meg ezzel a megoldással a giroszkópok miatt leejtős területen is lehetne vízszintesen parkolni egy bázissal.
ha nem tudtam jól leírni és nem tudjátok mire gondolok és kellene kép akkor majd rakok fel de mára lehúztam a rolót. Utoljára szerkesztette: tom36, 2016.06.05. 22:08:55