Space Engineers

Katt a képre
  • laci4321
    Fúú na ilyen kis automata kukacot egyszer én is akartam csinálni. Napokig ezzel foglalkoztam. Kész voltam, de akkor eszembe jutott egy kis egyszerűsítés a programban -> módosítás -> kiprpróbálás -> valami nem jó->változtatás->próba->hibajavító ciklusok beillesztése->ismét egyszerűsítés->stb->stb->stb.
    De egyszerűen túl bonyolult volt az "agy", kb. 100 timer blokkból állt, és valahol folyton hibázott. Való igaz én úgy terveztem, hogy megadok neki egy konnektor helyet is egy bázison, ahova oda visszajárkál üríteni. És így a hajtóműnek és 2 "fokozatot" adtam, egy gyors mód amivel az aszteroidáig megy és egy lassú mód, ahol a nagyja ki volt kapcsolva.
    Vagy a robotpilóta nem kapcsolt be, pedig a timerben ott volt az aktiválása, vagy elérve az aszteroida melletti koordinátákat, a robotpilóta nem aktiválta a timert amit feladatul adtam neki (hajtóművek lassúba, szenzorok bekapcs...) vagy mikor kijött az aszteroidából a túloldalon a kukac és a szenzorából az aszteroida voxel is kilépett, akkor nem állt meg és ment tovább...

Végül elkönyveltem, hogy én hiába tartom késznek a dolgot, egyszerűen túl sok a timer és ha valami nem aktiválódik akkor mikor kellene, akkor borul a a dolog. És mindig ez volt, valami nem aktiválódott mikor kellett volna, ahogy a fenti példából is látható.

Ez az U-AMP jóval egyszerűbb szerkezet, nem megy vissza üríteni a begyűjtött dolgokat (ez látszik is a 6 órás time-lapsen a videó végén :D ) így kapásból kiesnek a robotpilótából eredő bugok, meg csak 1 fokozat kell a hajtóműveknek, stb... De biztos hogy komoly munka van benne!