-
Zero_008 #3994 Na kicsit kifejtve és konkretizálva, mert valamit nagyon elbeszélünk egymás mellett.
"Van értelme és nem megy homlok egyenest egymásnak. Egyrészt, ha van védelem, akkor nem valószínű, hogy túl közel fogsz érni a bázishoz."
Ez így van, ezért nem tudom, minek ezt _túl_bonyolítani. Eleve a bázist lesz nehéz megtalálni, lehet, hogy háborúhoz majd koordinátákat kell cserélnünk egymással, vagy valami.
"Ahhoz, hogy hadat üzenhess, meg kell lennie az ellenfél legalább egy objektumának. Különben mi értelme lenne?"
Ebben látod tökéletesen egyetértünk, csak nem látom, hogy ennek mi köze a permadeathhez?
"Hajókkal ugyanez a helyzet."
és
"Viszont így van esélyed mindig újabb és újabb hajókkal támadni és egyszer csak meg lesz a gyenge pont vagy annyira sérült lesz az ellenfél, hogy könnyen szétszeded."
Hát pont ezaz, hogy hajókkal éppen pont nem ugyanez a helyzet, mert a hajók elfogynak. Ha elfogyott az összes hajód, mivel támadsz? Nekiállsz az előretolt bázison hajót hegeszteni? Válaszcsapás úgy szétkap, hogy csak nézhetsz. Pont ezért nincs értelme permadeath-szel szenvedni. És az egyébként meddig tart? Ha elhúzódik két hónapig a háború, és te az első nap meghalsz, akkor két hónapig malmozol?
Másik fele, hogy a háborúk már csak így szoktak működni, akinek hamarabb elfogy a hadianyag, az veszít.
"Viszont mikor ténylegesen háború van és te egy Feltámadás hajón mindig újjáéledsz, azzal gyűjtöd a tapasztalatot."
Hogy mi?
Milyen tapasztalatot? Egy dologra tudok gondolni, a bázis helyére és védelmének kialakítására, de basszusmár, mi az, amit emberrel ki tudsz kémlelni, de távirányítású hajóval nem? Mi _értelme_ van, hogy az ember újraéledését tiltod, a végtelen drónhajót meg nem, ha úgyis a hajók száma szabja meg a támadások számát, nem az embereké?
"És egyáltalán nem biztos, hogy az a bázis fog lelőni, amit előtte kémleltél."
Miii??!
Rámugrik egy _bázis_ a bokorból? Kezdelek teljesen elveszíteni, a leghalványabb lila fingom nincs, hogy mi járhat a fejedben.
"Ezért jó a perma halál. És az csak a végén lenne. Attól, hogy mindenki távirányítós hajóval megy, még kell lennie egy bázisnak a közelben, ahonnan irányítják, ha azt szétszeded és kiiktatod az antennát, már nem lesz távirányítás."
Ez tény, de ugyanez igaz a nem távirányítású hajókra, ha szétszeded őket az előretolt bázison leparkolva, akkor nem jön több.
"Szóval minden csak a képzeleten múlik, nem értem, mi ebben a szívatás."
A permadeath, amit még mindig nem értek, hogy szerinted miben tenne hozzá pluszt a játékhoz, és hogy hogyan szándékozol ellenőrizni. Annyiból nekem aztán mindegy, hogy felőlem lehet drónháború is, úgyis az az ésszerű, de permadeathnek ehhez mi köze, az rejtély számomra továbbra is.
Tegyük fel, hogy hadüzenet megvolt, 24 óra lejárt, támadok. Ülök az előretolt bázison, vezetem a drónt. Te ülsz a saját bázisodon, vezeted a te drónodat. Véletlenül a támadásom kinyír, de a bázis még 99% üzemképes marad. Akkor mi van, te nem spawnolsz vissza soha többet, megvárom amíg a turretjeid kifogynak, és lebontom a bázisod flexszel, vagy hogyan menne ez szerinted a GYAKORLATBAN?
" Viszont egy kis kihívástól nem fogok egyből a plafonra mászni és kötekedni.
Amúgy is kérdés volt, nem kész tény."
De menj már a fenébe, most leginkább arról beszélünk, hogy be akarsz vezetni egy ellenőrizhetetlen, a játékot gyakorlatilag kinyíró, és összességében értelmetlen háziszabályt. Vagy ez most a büntetésünk, mert bolygón akarunk játszani, vagy mi a tököm?
Ez meg egy válasz volt, nem plafonra mászás és kötekedés.
"A rendőrös és bizalmi dolgot meg én nem értem. Kinek, mit kellene felügyelnie?"
Azt, hogy hadüzenet után hányszor spawnoltam le. Hogyan ellenőrzöd? (És még mindig kérdés, hogy minek? De tényleg ez az egész ötlet MIRE JÓ?)
Eh, megyek TSre, beszéljük meg ott szóban.