Space Engineers

Katt a képre
  • Zero_008
    http://www.spaceengineersgame.com/official-dedicated-servers-hosts.html - SE hivatalos oldal, támogatott szerverszolgáltatók (nem enged linkelni a faszSG még)

Én egyébként a gameservers.com-ot néztem, mert ha jól rémlik, tőlük már béreltem szervert (BF3) régebben amivel nem volt gond. Náluk 7.01EUR a legkisebb, nyolc fős szerver egy hónapra, az ha jól számolom, nincs 2500 forint se. Ahány ember dobja össze, annyi havonta kell ezt az összeget egy embernek kifizetni, ha pl hatan lennénk, az fél évente 2500 fejenként, az meg lófasz.

Én is túlélőmódról beszéltem. Mi hárman játszottunk haverokkal túlélőmódot, kb addig, hogy összeraktunk egy nagy hajót amin volt 4 assembler, 4 refinery, meg elég hidrogéntartály és hajtómű hogy az egész kócerájt felemelje az űrbe(plusz a sallang, két nagy hangár, négy jump drive, stb). Ennél a szintnél meg kb érdeklődés hiányában elhalt a játék, mert haverok jöttek azzal, hogy "Jó, kimész az űrbe. És..?" És erre tényleg nem nagyon van mit mondani jelenleg. Lehet harcolni a gyökérAI spawnolgató hulladékjaival, aztán ennyi.

Én úgy képzelném, hogy lenne egy szerver, amin mindenki akkor játszik, amikor kedve tartja, belép egy frakcióba, és építkezik. Bázist, űrhajót, vadászgépet, akármit. A végső cél a másik frakció kiirtása lenne, de időkorlát nélkül, amikor sikerül, és minden megengedett, kivéve az átállós-szabotálós genyóságot.
    És akkor egy "kör" úgy nézne ki, hogy egy darabig (értsd: akár hetekig, hónapokig) mindenki csak építkezne, nem is látná egymást a két csapat, aztán egyszer csak az egyik oldal megindulna a megépített dolgaival, és vagy szétverné a másik csapatot, vagy lezúzná a saját cuccait a bázis védelmén.
    És nem kell sok embert összeszedned, csak akikkel támadni akarsz együtt. Aztán az ellenség vagy otthon van és csinál valamit, vagy nincs, és az épített védelmi rendszereknek kell visszaverni a támadást. Ha vannak egyáltalán, és nem minden nyersanyag egy félkész, még röpképtelen csatahajóban áll. :P

A piros hajót én nem találom nagynak. Ami hajót mi építettünk, az lényegesen nagyobb, és az csak az egyik projektünk volt, van mellett még egy bázis, meg épül egy picsanagy large kategóriás bányagép is (csak a haver megunta az összehegesztését, meg a vasbányászatot hozzá). Tehát multiban ez semmi, a piros hajónál úgy érzésre vagy ötvenszer több dolgot kéne tudnia kezelni a játéknak. Abban meg nem bízok még igazán...