Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    Hát ez nem lenne rossz. Bár szerintem az egyéb dolgok annyira keveset fogyasztanak, hogy kb nem számít.
    Persze a finomító, összeszerelő kivétel, de hajóra ritkán rak az ember, meg akkor már elég kakaót is biztosít.
    Szóval mérnöki módon kell gondolkodni.
    Van egy kis szállítóhajóm. Eredetileg 1 közepes konti, egy konnektor volt csak rajta. 2 kicsi reaktor vitte és már a fejlesztett változaton minden irányban 2 kicsi hajtómű volt. Mondanom sem kell, nem kellett megtöltenem a kontit, mert akkor már meg sem moccant. Viszont a mérete miatt kellett hegesztésre, így rátettem egy hegesztőt. Viszont csak kevés anyagot tudtam cipelni, sokszor kellett töltenem. A kis hajtóművek helyére felpakoltam nagyokat. Minden irányba egyet. És kapott még egy kis reaktort. Meg sem próbáltam 3 kis reaktorral elindulni, mert fölösleges lett volna. Viszont, hogy a téglalap szerű alakzatból ne lépjek ki, nagy reaktort nem tehettem rá, mert az már kilógott volna. Így kapott 2 akkut az aljára, ott úgyis elfért a futómű miatt és nem is lóg ki. A tetejére meg tettem egy napelemet, az elég vékony, nem számít már. Így probléma nélkül elbírja a hajtóműveket, akár 3 irányba is, mert az akkuk annyit besegítenek. És nem is kellett őket teljesen feltölteni, elég volt, hogy van bennük egy kicsi.

A ZPM-ből ZPM Hub-ot tudsz csinálni. Olyat, mint ami az Atlantis-t hajtotta. Egy szállító hajóban pont 3 darab van. Megépítés után ez kb úgy működik, mint az akku. Asszem annak is van beállítva. Azt leszámítva, hogy, ha jól emlékszem, akkor 1GJ-t energiát tud tárolni és talán ennyit képes is egyszerre leadni, de ebben nem vagyok biztos, utána kell néznem.