Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    A dogfight-ot ma már inkább pvp szinten mérik, nem pve-ben.
    És igazuk is van. Régen nagyon jó volt a Freelance (vagy hogy is hívták, sosem játszottam vele, csak láttam, de tetszett), Utána jöttek az X-ek, amiket azért nem lehetett annyira ebbe a kategóriába sorolni, bár állomások környékén lehetett kalózokat, xenonokat, kha'akokat kergetni. A turretet meg nem volt jó bekapcsolni, mert állomás találat esetén megharagudhattak rád.
    Ma már elterjedtebb a WoT típusú harcok. Ott a WoT, Robocraft, WoWp, WoWs és az Elite is tartalmaz egy elég komoly, szép dogfight-ot. Gyors és izgalmas. Mehetsz csapatban vagy random emberekkel is. És bár PC-n nincs (talán még, én nagyon sajnálom, de ezért nem veszek konzolt) az a Valkyre, amit a CCP (EVE Online) csinált. Elég mutatósan néz ki, az OR előrendelők ajándékba kapták a játékot a rendeléshez.
    Az SE annyival izgalmasabb, hogy turretek helyett fix ágyúkat kell a hajókra tenni és olyat építesz, amilyet csak akarsz. Utána meg csak játékost kell találni, akivel össze lehet mérni az erőt, ügyességet, tudást, kreativitást. Az NPC-k meg inkább arra jók, hogy ne legyen annyira unalmas a játék és ne csak fúró, meg építő/bontó hajókat építsen az ember.