Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    Jah, a bolygóssal az a gond, hogy ahhoz le kell vinni a felszínre.
    De lehet egy olyan megoldást is csinálni, hogy nem a felszínre teszed az állomást, hanem a gravitációs tér szélére. Nem tudom, pontosan mekkora gravitációs erő kellene egy hajóhoz, hogy szép lassan elkezdjen esni, de szerintem a 0.05g már jó lenne, az meg még egész kint van. Mivel a voxel-es cucc nincs bekapcsolva, ha a grav.téren kívül teszem le az állomás első blokkját, akkor azután is fennmarad az állomás, hogy beépítkezek a térbe. Korábban teszteltem, akkor még ment, nem tudom, hogy azóta javították/módosították e.

Meló közben eszembe villant, hogy miért akkora a sebessége a tetőnek, amekkora.
    8 pistont használok egymásra pakolva és az egészet egyszerre mozgattam. Vagyis a 0.5 m/s sebességet szorozni kell 8-cal. Így lesz 4 m/s, ami már reális lenne. Viszont a pistonok fejeinek van némi kilengése, gondolom, hogy ne szakadjon le azonnal és ez okozza a nagyobb/kisebb sebességet a tetőn.
    Van pár dolog, amit tudok tenni. Először, hogy a sebességet lecsökkentem 0.065 m/s-ra, így lesz a tetőn 0.5 m/s. A másik, hogy még lejjebb csökkentem, mert elég lenne a 0.2-0.3 m/s is.
    A másik, hogy egyesével vonom be a pistonokat és csak akkor indul a következő, ha az első bent van. Ez elég sok érzékelőt igényelne és eléggé macerás lesz az automatizálás megoldása.
    A harmadik ötlet, hogy több hajtóművet teszek a tetőre, ami talán jobban tompítja a kilengést, de kérdés, hogy pistonok fejei bírni fogják e.