Space Engineers

Katt a képre
  • laci4321
    Ha nagyon nagy a RAM zabálás, akkor kidob a játék a legutóbbi update óta megint. Nem tudom miért, ezt valahogy ki-be kapcsolgatják :D Egyszer inkább hagyják hadd gondolkozzon, kijavítják hogy ne lépegessen ki folyton (legfeljebb belassul egy pillanatra), aztán jön valami fejlesztés, valami performance optimalizálás és újra kidobál. Aztán megint kijavítják, aztán megint valami performance :D Ördögi kör.

Szerencsére meglehetősen ritkán használom ki a 8 GB RAM utolsó bitjét is, nálam a játék csak akkor dob ki amikor spectatorral felmegyek kb. 7-10 ezer méterre és elkezdek ilyen magasan gyorsan haladni a bolygón. Ilyenkor van rá esély, hogy a sok betöltendő voxel miatt kidob a játék. Bár a tegnapi 17:11-kor írt kommentem óra, kb. 4 óra játékidővel nem dobott ki egyszer sem, pedig párszor kimentem az űrbe a spectatorral.

Egy bug amit az update után észrevettem: Az általam generált és lerakott aszteroidákon át lehet menni :D Bár van pár "szilárd" felszín, amibe beleütközhetek, de amúgy az aszteroida össze-vissza "változtatja az alakját", ahogy repkedek körülötte, szerintem a felszínei rossz helyen jelennek meg. Nálatok is így van?

Ki lett javítva ismét a Csillagkapu mod, sőt a vortex nagyon szép lett. Eddig látszottak a "lapok" amikből a vortex felépült, most már egy nagyon szép gúlának látszódik.

Az FPS és szim. sebesség is újra egészen tűrhető, az FPS 50-60 között mozog (a hét közepei 20-60 közötti ugrálásához képest), a szim. sebesség pedig bár néha megakad a játék, de amúgy egész stabil lett ismét.

Az űrben sokkal több Naquadát, Tríniumot és Neutróniumot találok, mint a játék alap nyersanyagaiból. A legritkábbak a platina és szilikon, azokból még csak 1-1 aszteroidán találtam, de azok se nagy készletek, kb. 30-at néztem át. Kíváncsi lennék rá, hogy ezt a Stargate mod okozza? Hogy a nyersanyagokat átírja a saját érceire, nem pedig plusz lelőhelyeket hoz létre, így a játék alap nyersanyagai nagyon ritkák lettek.