Space Engineers

Katt a képre
  • laci4321
    Sziasztok!
    Egy nagyon gyors, de drága megoldás lehet, ha robbanófejekkel robbantgatjátok ki az üreg nagyját. Mivel nem túl precíz megoldás, aztán fúrófejekkel "megigazíthatjátok" az üreget, hogy szögletes legyen. Valamilyen projektoros torpedóvetőt kell összehozni hozzá, az jóval gyorsabb mód, egy lassabb megoldás ha te raksz le mindig új állomásokat, amin meghegeszted a robbanófejet és felrobbantod.

Fúrópajzsos megoldás: Meggyorsíthatjátok a fúrást, ha közvetlen egymás mellé rakjátok le a fúrófejeket, nem hagytok közöttük rést.

RJoco múlt hét óta egy darab plusz modot nem raktam a világba. Sőt igazából mióta elkezdtem a világot, azóta is alig néhányat, nem rakok be esztétikai célokat szolgáló modokat, így aztán nem gyakran jön olyan, aminek értékes funkciója van. A legutóbbi amit beraktam a Nanit projektor volt, ami március 30-án lett feltéve a workshoppra. Szóval ha a modok okozzák a bajt, akkor az alapjáték lett alattuk elrontva idő közben.

Amúgy építettem 2 db Octopus automata bolygóbányászt, kb. 3 órán át voltak működőképesek, majd lezuhantak a picsába :D Nem tudom mi lehetett velük a gond, hogy mind a kettő lezuhant, de ennyit arról hogy csak hátradőlök és várom hogy jöjjön a nyersanyag :D Először azt sem tudtam hol vannak, csak úgy eltűntek, gondoltam elkóboroltak :D aztán ahogy én is járkálgattam bányászni észrevettem a roncsaikat. Érdekes, hogy a bázisomtól 3 és 5 km-re volt a bánya amit megadtam nekik hogy nyissanak meg (a bázistól kb. azonos irányba), a 2 roncs viszont pár száz méter közel van egymáshoz. Arra tudok gondolni, hogy visszatérve a bázisra mindkettő hasonlóan kevéssé töltötte fel az akksijait és kb. azonos távolságban a bázistól lezuhantak és ripityára törtek

jocking: ha a legnagyobb nem-infinite opciót állítottad be, akkor valahol a térképen a 0-s koordinátáknál vagy egy nagy aszteroidamező és ennyi. Bár a 0-s koordinátáknál meg a földszerű bolygó van, szóval akkor még az sincs meg, szerintem nincs a térképeden így egy darab aszteroida sem. Az infinite opcióval lesznek a bolygóközi térben mindenhol aszteroidák. Én egyszer megnéztem hogy a bolygóktól mennyire jelennek meg, 90km-re kezdenek el a felszíntől számítva. (89 974 m-re találtam meg a legközelebbit :D - igen, elment rá vagy fél órám hogy méricskéltem :D :D)