-
laci4321 #3236 A hidrigén hajtóműhöz nem kell platina? Na majd megnézem ha hazaértem.
Egek... Te amúgy szoktál bolygón túlélőzni? De komolyan. Igenis megoldható hogy kijuss az űrbe ionhajtóművel. Az ionhajtóműnek 4000m alatt is van tolóereje, igaz nem sok. Így ez az állításod nem helytálló: "És 25000 alatt nem fog menni az ion." De igen! 3000-4000m-ig jó a légköri hajtómű, és ugyanebben a tartományban erősödik fel az ion is! 4000m fölött az ionhajtómű tolóereje már majdnem teljes. Az átmenet egyik hajtoműtípusból a másikba fokozatos, így egy kis ésszel összehozható olyan hajó amivel kirepülhetsz az űrbe hidrogén nélkül is, nekem is van egy űrrepülésre képes vadászom, amivel 60 ezer kg terhet tudok kivinni az űrbe. Ez bőven elég volt az első Csillagkapu megépítéséhez, és onnantól kezdve nyert ügy van.
"A sisak oxigént használ, nem hidrogént." Nem is a sisakkal/szkafanderrel repülök ki az űrbe, hanem az űrruhával :D Az használ hidrogént :D Nem mondta itt senki hogy oxigént égetnék... Vagy hát nem is tudom mire gondolsz már a végén, mit jelentene az a mondatod, gyanítom csak akadékoskodás.
De sejtem miért nem értetted, egy kis plusz infó: ha az orvosi szobában megnézed hogy milyen ruhákra lehet váltani, akkor van a játkban alapból egy olyan ruha, hogy sisak nélküli űrruha. Látszólag csak annyit tesz, mintha megnyomtad volna a J-t, hogy felnyisd a szkafandert. Tehát ha ismét megnyomod a J-t, akkor a szkafander lezár és lesz levegő a ruhában. De érdekessége annak a ruhának, hogy jóval kevesebb hidrogént fogyaszt. 100% hidrogénnel percekig a levegőben maradhatsz a légkörben, akár ki is repülhetsz simán. Míg a normál űrruhával asszem 30 másodperc csak a repülési idő.
Érdekes dolog amikor kijutsz az űrbe az űrhajóval, és örülsz ha 3 aszteroidát sikerül meglátogatnod, mert a hidrogén zabáló ruha van rajtad, ami nem csak a légkörben, de az űrben is 30 sec alatt kimerül :D
Ha ruhát váltasz akkor viszont probléma megoldva :)