laci4321#323
Hú hát én ezzel a moddal még nem találkoztam, és nehezen is tudom elképzelni. Esetleg ha belinkeled a mod steames oldalát, akkor meg tudom nézni.
A torpedók meghajtása tényleg könnyű gravimeghajtóval. De ebben rejlik a hátránya is. Mert tartalmaz olyan blokkot, amire hat tömeg, tehát minden gravitációs mező hatni fog rá. Szóval könnyű is lesz kivédeni, ha a hajódnak van gravipajzsa. Egyszerű összehozni egy ilyen pajzsot, teszel pár gömb alakú mezőt létrehozó gravitáció generátort és átállítod -1G-re a gravitációt, így az mindent taszítani fog, ahelyett hogy vonzana. (Egyébként ha a torpedón van mondjuk egy timer blokk, ami pár másodperccel a kilövés után lekapcsolja a mesterséges tömeget - miután elérte úgyis már a max sebességet - máris nem hathat a torpedóra semmilyen gravitációs mező)
Nagyon hasznos dolog a pajzs, ha az ellenséges hajónak van gravitációs elven működő, aszteroidákat kilövöldözgető ágyúja. Mert az elég nagy pusztítást tud végezni.
Mondjuk egy ilyen (bár ez nem annyira erős, vannak sokkal durvábbak is - viszont elmagyarázza a működési elvet is)