Csak sikerült kikísérleteznem, hogy mi okozza a lassulást gyártásnál.
Amikor elindít az ember 1 elem folyamatos gyártását, akkor a rendszer 1 elemhez szükséges anyagot mindig betesz az összeszerelőbe. A gyártás általában olyan gyors, hogy a továbbító nem tud olyan sebességgel pakolni, mint ahogy menne a gyártás. Éppen ezért van 11 elem folyamatos gyártására állítva az összeszerelő, mert így mindig 11 elemhez szükséges anyagot húzza be az összeszerelőbe, ezáltal lesz gyors a gyártás. Mert míg mindig újratölti, addig simán legyárt 3-4-5 darabot is akár. Viszont a .126-os patch óta ezt nagyon elszúrták és az anyagmozgás miatt lassul, akad a játékom.
Ha acél lemezt gyártok, akkor nincs gond, mert csak 1 anyagot kell kezelnie. Viszont a fémrácshoz 3 anyag kell és ez már gondot okoz. A hajtómű alkatrész gyártásánál még rosszabb lesz a dolog, ott még jobban belassul a játék.
A fémrácsnál kipróbáltam, hogy minden összeszerelőbe tettem bőven anyagot. Amíg azt el nem dolgozta, addig futott szépen a játék. Amikor megint be kellett húznia, megint elkezdett belassulni.
Sajnos ezt angolul meg nem tudom leírni nekik.