-
laci4321 #3068 Hmm.. hát végül is a kocka se rossz :D a borg szerint is az a nyerő :D
Elsősorban a fegyverzet terén gondoltam meghatározásokat, plusz még pár dolog.
1. 100% vanilla
2. Max. 4 db rakétaelhárításra állított Gatling torony
3. Max. 1 db nagy rakétavető (az hogy az fixálva van, vagy forgatható toronyként, az egyéni döntés)
4. Max. 2 (3?) db rakétavető torony, amiken az MI ki van kapcsolva
5. Max. 4 db Gatling torony, amiken az MI ki van kapcsolva
6. Vagy a Gatling tornyot és a rakétavető tornyokat lehet helyettesíteni kisméretű hajóblokkokból létrehozott tornyokkal, ezeken a tornyokon pedig max. 1 újratölthető rakétavető, vagy 2 db nem újratölthető rakétavető, vagy 2 db gatling gun lehet.
Nyilván ezeken a számokon lehet vitatkozni :D de szerintem ez lenne ideális egy „nem azonnal vágjuk ketté a másik hajóját” típusú csatához :D
7. A meghajtási rendszer mindegy, akár ion, akár hidrogén, akár gravitációs alapú, akár ezek keveréke. Mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai, az érősségei és gyengeségei, amik ellen jó taktikákat lehet kidolgozni.
8. A hajókon a szkriptek használata engedélyezett
9. Lehessenek nyomtatható rakétákat bevetni! Hajónként max. 5 siló, sőt inkább azt mondanám hogy hajónként max. 1 ilyen modul: Crotalus Vertical Launch system. Egy kis odafigyeléssel eleve el lehet őket kerülni, vagy leszedni, és nagyot dobnak a játékélményen. Plusz a torpedók heggesztése és kilövése gyakorlatilag csak álló hajókkal lehetséges, 5 m/s fölött már el van csúszva a projekció, plusz a rakétát sem tudja a silóból kivezetni a vezérlő szkript, így akkor jönne csak jól, ha „nem merek oda menni játékot” kezdene játszani az egyik csapat.
10. Belső toronyból max. 4 db. Az hogy a hajón belül véd egy behatolástól, vagy kirakja a hajó felszínére a tervező az egyéni döntés, mindenesetre úgy lehet csak beállítva, hogy csak embert célozzon, vagy rakétákat. (Sokat nem véd a rakétáktól, mert a belső torony golyói sokkal lasabbak a Gatling-golyóknál, de azért néha szerencséje van. Plusz a lőszert ugye csak manuálisan lehet újratölteni benne, ez is hátrány.)
Ennyi jutott hirtelen eszembe.