Én a rögtönzött szerverre gondoltam. Jelenleg van egy fölös gépem, 4x3,4 GHz-es procival, 10GB rammal és egy 750 Frozeen Gaming (vagy milyen, már nem emlékszem rá) videokártyával. Szervernek simán elmenne. Jelenleg videó vágásra használja a kolléganőm, de előbb-utóbb visszakerül hozzám. Eladáson kívül nem terveztem mást rá, de még nem tudom, mit érhet.
Szóval szervernek beállítanám, de ahhoz kellene egy jó net is valahol. Nálam nem megy. Szüleimnél sajnos 15/1 Mbit-es van és az az 1 felfele szerintem elég kevés lenne. Talán jövőre sikerül nekik UPC-re váltani, de addig nem kellene várni. A hugommal tudom még megbeszélni, nekik gyors netük van, de nem tudom mit szólna hozzá. A villany itt nem olcsó, de a gépet ki lehet tenni a tetőtér szélébe, még jó hűtése is lenne és őket sem zavarná a hangja. Na majd megérdeklődöm.
Van linuxra szerver lehetőség? Mert a win nem a hosszú üzemről híres. Jobb lenne linux és, ha lehet, akkor TeamViewer-rel elérni.
Szerintem a két szerver vagy három fölösleges. Azt is lehet, hogy mindenki megépíti a sajátját, ahogy akarja, betesszük játékba és élvezzük. A bányászós rész fölösleges. Ha viszont sikerülne egy állandó szervert intézni, akkor azon mehetne az építés, meg minden túlélőben. Persze ettől még aki akarja, az behozhatja BP-ben.