-
Azért gondolkodtam, hogy lehetne mozgó, légmentesen záródó zsilipet csinálni és talán az egyedül megoldás az összekötő blokk. Ha ezt beteszem a 4 sarokra, akkor közé tudok tenni blast door-okat. Az egyedüli hátránya, hogy nem tetszik az összekapcsoló blokk működése. Nem igazán biztonságos.
Ezenkívűl ma csináltam 2 állomást, direkt ilyen kísérleti céllal. Mikor az egyiket át akartam alakítani hajóvá, hogy az összekapcsolásnál tuti ne legyen gond, hát nem lehetett. De az info fülön a nevet sem lehetett beállítani.
Pistonra raktam az összekapcsoló blokkot, a másik 'állomásra' fixen raktam ilyen blokkot. Mikor nekinyomtam a piston-nal a blokkokat, nem volt hajlandó összekapcsolni, inkább elmozdult az 'állomás'. Aztán vagy fél percre rá mégis összekapcsoltak, de az állomásom sem állomás volt és olyan lökést kapott az egész, hogy utána győztem hajtóművet rakni rá, meg giro-t, hogy megálljon.
És mindezt egy frissen generált világban.
A bolygó gravitációs határon kívülre rakott állomás blokk nem hullott a bolygóra, még akkor sem, mikor az állomáshoz úgy raktam a blokkokat, hogy azokat már vonzotta a gravitáció. Rakhattam rá vezérlő pultot, reaktort, grav. gent. is, a helyén maradt. Mikor nekiálltam kísérletezgetni az összekapcsolással, akkor egyszercsak hajóvá alakult, fordult egyet és lezuhant.
Utána csináltam a fenti 2. kísérletet.
Az összekapcsoló blokk a 4 sarokra csak később jött.
És most eszembe jutott mégegy. Nem is feltétlen kell ennek úgy záródnia, ahogy jó lenne. Persze így nem lesz szép.
Megcsinálom a mozgó termet normál blokkból, majd oldalra teszek blast door-t. úgy, hogy összekapcsolódjanak, de kereszt irányba, nem a terem hosszába. Ebből két sor kel. A dokkoló részen elvileg elég egy sor is, de lehet 2, akár 3 sort is rakni, vagy telerakni.
A mozgatást még mindig Piston végzi. Ezt pedig úgy kell beállítani, hogy ott álljon meg a terem, ahol a blast door sor jól zár, így megkapom a légmentesen záró területet. És elvileg elég 1-1 sor blast door is, nem is kell több. A dokkoló részen a derékszöghöz jó egy sima blokk is, mert a blast door-ok ott tökéletesen zárnak.
No ezt majd kipróbálom.