Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco

Kicsit még szépítettem a termen, asszem most már kész van.

A levegő rendszerrel több, mint egy órát elvacakoltam és 4 időzítőt kellett használnom hozzá. Röhej. De most legalább működik.
    A probléma abból adódott, hogy az időzítő valahogy nem úgy csinálta a dolgokat, ahogy szerettem volna, ezért +időzítő kellett.
    A lényeg, hogy mikor bemegyek az átjáróba, akkor 1 gombnyomásra bezárja az ajtókat - 1. időzítőben, ami elindítja a 2. időzítőt 5mp késéssel: attól függően, hogy épp kifújáson vagy befújáson van a ventilátor, állapotot vált. Ha a légnyomás eléri a 100-at, akkor kinyílik a terembe vezető ajtó. Ha a légnyomás 0-ra csökken, akkor a kijárat ajtaja nyílik ki. Ezt a ventilátor vezérli már.
    A teremnek van hangár ajtaja. Ehhez megintcsak 2 időzítő kell. Az 1. bezárja az ajtókat és indítja a 2.-at 5mp késéssel. A ventilátor szintén állapotot vált. És itt is a ventilátor szabályozza az ajtókat. Ha 0 a légnyomás, akkor kinyílik a hangár ajtó. Ha 100, akkor a terem ajtaja nyílik ki.
    A bezárás egyszerű, ugyanazokkal a gombokkal, mint a nyitás: szintén záródnak az ajtók és a ventilátorok kifújásra állítódnak. Ha a légnyomás 100, akkor a megfelelő ajtó nyílik.
    Sajnos, ha nincs meg az 5mp az ajtó záródása és a ventilátor állapotának változása között, akkor a következő történik:
    1. venti beszív, légnyomás csökken
    2. ajtó záródik, másik helységben a venti kifúj
    3. légnyomás ismét 100, nyílik a bezárt ajtó
    4. az elszívó elszív, a kifújó kifúj és matt. Ha az elszívó gyorsabb, akkor kinyílik a megfelelő ajtó és nem lesz nyomás alatt lévő rész. Sőt még levegőt is veszítek.

Bár így belegondolva még kellenek jelző lámpák és egy érzékelő a tetejére, ha hajóval megyek, akkor automatikusan nyíljon a hangár ajtaja.

Most megjegyzi nálam, hogy milyen pózban raktam le az adott blokkból az utolsót, viszont nem jegyzi meg a toolbar konfigját. Még jó, hogy azért ment a játék. Ez a winnek lesz a hibája.