Szerintem ez most nem lett annyira csúnya, mint a háttérben a teknősbéka.
Tekintve, hogy nincs aerodinamika a játékban, így sem helikopter, sem repülő nem építhető rendesen.
Azt nem tudom, hogy a helyből felszálló repülő mekkora tömeggel bír az életben, de ott is azért ott van az aerodinamika.
Az se felejtsük el, hogy leszállásnál a repülő a fékszárnyakat, majd a kerekeket használja.
Ha építenék egy leszállót és kereket a hajóra (ami szerintem rondább lenne), akkor nem kellene előrefele hajtómű. Viszont csak leszállópályák között tudna rendesen közlekedni, különben becsapódás lenne a vége.
Ha nincs oldalra hajtómű, akkor hiába fordulsz el és nyomod a gázt, sodródni fog megállás nélkül.
A játék úgy kezeli az egészet, mintha az űrben lennél csakhogy itt van egy 1g-s erő, ami mindig lefele húz.
Na ez hosszú lett, de a problémát tartalmazza.
Más: ez az új hajó, nem tudom, hogy miért, de folyamat süllyed. Elég lenne rá 5 nagy hajtómű is és azzal már 10m/s gyorsulást is el tudok érni felfele, de 6-tal szimmetrikusabb kicsit. Ha kiszállok a hajóból, hogy alul hegesszek még valamit, szépen a fejemre süllyed és nem értem, miért. Így elég nehéz az alján valamit is javítani.
Elvileg 10m/s-mal képes gyorsítani és megállni is, valamint oldalra manőverezni. De sajnos a 0.3-as szimulációs sebesség miatt ebből semmi nem érződik. És a játék indításánál még 0.5 volt.
Közben viszont párszor beakadt a játék. Azt hittem, hogy új hajó jön, a régi gépen akkor csinálta ezt, de az újon elmúlt. Ez az utolsó patch nagyon betett a játéknak.
És hiába van kikapcsolva minden opció, hogy ne jelenjen meg több, akkor is küldözgeti őket. Ma is lepottyant egy Asgard hajó úgy 10 km magasból.