Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    A korábbi hsz-emben tévedhettem. Nem valószínű, hogy a mod bugos vagy a gép rossz.

Ha jól értelmezem, akkor, ha egy hajó belép az érzékelő hatótávjába, akkor az érzékelő működésbe hoz valamit. Mivel a hajó nem távozik, ezért tovább működteti a dolgot.
    Mikor te leveszed az érzékelő hatótávját 1-re, akkor kiesik a hajó az érzékelési területből, ezért kikapcsolja azt a dolgot, amit működtetett.
    Mikor ismét felviszed az érzékelő hatótávját, akkor ismét bekapcsolja a dolgot, mert ismét érzékelte a hajót.

Lényegében az érzékelő jól működik. Az életben is csak egyszer zárja az áramkört az érzékelő és egész addig zárva is tartja, amíg a hatótávjában van a tárgy. Innen kezdve az elektronika végzi a dolgát, amire kötve van.

A játékban a legegyszerűbb ilyen jellegű elektronika az időzítő. Csak szerintem nem jól állítottad be. Nem az érzékelőt kell kapcsolni vele, hanem azt a dolgot, amit működésbe akarsz hozni. Van rajta időzítő funkció is, így ismétlődőre is állíthatod a dolgot, de ehhez legalább 2 időzítő kell. Az egyikkel bizonyos idő elteltével bekapcsolod, majd a másikkal x idő múlva lekapcsolod és indul az egész újra. Ha a hajó eltűnt az érzékelő hatótávjából, akkor kikapcsolja a bekapcsoló időzítőt (vagy leállítja a visszaszámlálást).
    Ismereteim nem hiánytalan e téren, de én így állnék hozzá a probléma megoldásához és menet közben, ahogy felfedezem a lehetőségeket és korlátokat, úgy igazítanám a megvalósítást is az elképzeléshez.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.11.02. 09:29:06