laci4321#1684
Ez az életben is így van? :D De ez nem az élet, ez a Space Engineers. És itt nem így van. A probléma ott kezdődik, hogy a szenzor nem küld infót arról, hogyha valami nem kilép a hatótávjából, hanem megsemmisül benne!
Ahogy a játékban van: A szenzor nem küld folyamatosan infót arról, hogy valami a területén belül VAN. Egyetlen egyszer küld infót (jelet, inputot) arról, hogy valami BELÉPETT a területébe. És kész. Nem azt hogy ott van (másodpercenként valahányszor), hanem hogy belépett (egyetlen egyszer). Mert ha az a valami eltűnik, de úgy hogy nem kilépett a területről, hanem eltűnt, megsemmisült, akkor a szenzor azt nem érzékeli, nem küld arról információt (jelet, inputot) és nem áll le az időzítő amit a belépéskor bekapcsolt.
És ha a az időzítő nem áll le, akkor nekem fogalmam sem lesz arról, hogy az a valami ott van-e akkor még, vagy eltűnt-e már. Ezért gondoltam, hogy meg lehet-e oldani egy szkripttel a dolgot. Akár úgy hogy a szenzor hatótávját lecsökkenti 1-re, majd újra megnöveli az előző értékre (gyorsan, de fokozatosan), mert akkor kipróbáltam, a szenzor újra teljesítette az 1. slotjába bevitt parancsot, ha érzékelt. (Időzítő start) Mintha újra átvizsgálta volna az érzékelőterületét.
Egy moddal meg lehet növelni a hatótávjukat akármennyire (bár 50.000 m fölött nincs értelme, mert nincs a memóriában a fölött semmi, csak majd a bolygók), és érzékelőhálót akarok csinálni (5000m-es szenzor hatótáv). Minden egyes szenzornak le-fel csökkenteni a hatótávját azért hogy frissítsem "meglehetősen" időigényes. Mert 5000m-en belül meg tudom semmisíteni a hajókat a nélkül, hogy kilépnének a hatótávból. És így egy idő után már használhatatlan lesz a szenzorháló. Nekem kell manuálisan leállítani a szenzorok által futtatott időzítőket, és a hatótávot lecsökkenteni, majd újra megnövelni minden szenzornál, hogy újra aktiválódjon az 1. slotban lévő blokk és infót kapjak arról, hogy a hatótávon belül van-e még valami.