És én hogy látom a másik bázst 48 km-re a lézerantennával?
Ezt akkor tesztelnem kell nagy távolságból is.
Kipróbáltam a giroszkópot egy 'hajón'. Lényegében egy állomás volt, reaktor, vezérlőpult és egy giro. Hajtómű nem kell rá.
A girot felülírásra raktam és beállítottam egy forgási sebességet, így a tengelye körül forog most. Hosszában szimmetrikus és ennek a közepére került a giro. Lehet még vele előre-hátra dönteni és a síkja mentén is forgatni - körülforgatni. Szerintem itt van elsősorban jelentősége, hogy melyik irányban rakjuk le.
A napelemes cucc sajna nem igazodik a játékhoz. Most léptem be és teljesen máshol volt a nap, mint mikor tegnap kiléptem. Úgy látszik a valós órát is figyelembe veszi és aszerint állítja be a napot is. Vagy csak a véletlen műve. Szerveren már lenne értelme és nem lenne akkora vesződség.
Valahol olvastam valamit a gravitációs meghajtásról, gondoltam kipróbálom. 11 mesterséges tömeg hátulra és 11 grav. generátor előre.
1s alatt elértem a 107 m/s sebességet. Ha lekapcsoltam ezután a tömeget, akkor beállt 104-re a sebesség.
Viszont valamilyen oknál fogva elhúzott a hajó felfele. Nem tudom, mit számolhatott a játék, az igaz, hogy az aljára semmit nem tettem és a tetején volt a kisegítő hajtómű, vezérlőpult, giro és reaktor. Megálláshoz kell a hajtómű, nem lehet 0-ra csökkenteni a grav.gen.ekkel a hajót. És az oldalra sodródás még meg sincs oldva. Viszont nagyon gyorsan el lehet érni a maximális sebességet, ez azért elég jó. És elvileg nagyon gyorsan meg is lehet állni, ha gyorsan tudja az ember visszaállítani a gravitációt a másik irányba, majd amikor kell kikapcsolni azt.
Ha egyszer visszatérek túlélő világomra, akkor lehet, hogy a fúróra felszerelek ilyet. Vagy JD-t. Már az is sokat segítene.