Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    Rájöttem, mi is az a B betű. Lényegében az állomás első még le nem rakott kockáját tudjuk vele forgatni minden irányban. Így dőlt állomást is építhetünk.

Tudtommal két lézerantenna között az energiát is át lehet küldeni, de erre opciót nem találtam.
    Lényegében mire jó a lézerantenna, mert sok értelmét eddig nem látom azon kívül, hogy a kettő csatlakozik egymáshoz és elég sok energiát felemésztenek.

Nap követő napelemes egységet nem nehéz egy állomásra rakni, meg kell határozni az állomáshoz képest a nap útját és arra merőlegesen letenni egy motort, amire majd a napelemtartókat tesszük és arra a napelemet. Ezután már csak a sebességet kell belőni a motoron és persze a forgásirány sem elhanyagolható. 4 órás nap periódusban a sebesség 0.0012-re állítható, bár így egy kicsit gyorsabb lesz a motor, de ez csak sok idő elteltével fog jelentkezni.
    Itt lehet számoltatni a dolgokat.
    Megadjuk a fok/óra adatot, ami a világ adatai közt van, alapból 4 óra. És a rad/min lesz az a sebesség, amit a motornak meg kell adni.
    Persze állomásunk nem fog jól állni, ezért egy másik motorral célszerű beállítani a nap pályájára a merőlegest, amit utána rögzíteni is lehet.

Kicsit (nagyot) csalódtam a játékmechanikában. Úgy gondoltam, ha egy hajó egyik oldalára felhajtó, másik oldalára lehajtó hajtóművet teszek és ezeket egyidejűleg bekapcsolom, akkor elkezd forogni a hajó a tengelye körül (szimmetrikus esetén). Sajnos nem történt semmi, a hajó egy helyben állt. Giroszkóppal sem működött a dolog. A hajó képes volt a fel és le mozgásra, de a forgásra csak a giroval és a 'Q''E' billentyűkkel.

Edit: a sebesség meghatározása még sem olyan egyszerű, ezen még dolgoznom kell.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.10.05. 21:59:21