Most éppen azon filózom, hogy hogyan uralhatnám a motorok és rotorok világát. Napelemeket szeretnék a szárnyak fölé és esetleg alá helyezni, mégpedig úgy, hogy egy rotorral kinyitom őket, és egy másik rotorral el is forgatom. Az a cél, hogy ha pl. repülök egy adott irányba de a Nap rossz szögben éri a gépet, akkor a napelemet a szárnyhoz képest kiemeljem, és elcsavarjam az adott irányba.
Na most az a baj, hogy nem találtam erre precíz módszert. A rotor az ha beindítom, akkor pörög, még akkor sem áll meg ha magát a blokkot offolom, egyelőre használhatatlannak ítéltem.
A motort legalább szét lehet kapcsolni és akkor leáll. Az érdekelne, hogy hogyan lehetne beállítani egy fix szögre. Tehát egyelőre csak annyit szeretnék, hogy motorral kinyisson egy napelemet vagy bármit 45 fokra, és ott megálljon, majd egy kapcsolóval visszaálljon az eredeti állapotába. Ehelyett mi van? Az van hogy elindítom a motort, és meg kell várnom amíg eléri a kívánt szöget, és akkor villámgyorsan szétkapcsolom és néhány fok eltéréssel beáll valahogy. Ez nem túl percíz, ezzel én nem tudok semmilyen szerkezetet készíteni mert összetöri magát ha nem tudja pontosan tartani a szögeket.
Láttam ilyen megoldást például futóműveken. Például azokon hogyan oldják meg, hogy a futómű stabilan egy adott szögbe nyíljon ki?