Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    Nem vagy sok, a jump drive működése engem is érdekel, de majd egyszer kipróbálom és akkor tudni fogom.
    Érdemes kísérletezni kreatív módban. Mikor először álltam neki a játéknak, akkor ügyesen elreptettem az állomást és annak a világnak annyi volt. Aztán megnéztem kreatívban, hogy is működnek a dolgok és összeraktam egy kis fúróhajót. Utána már nem volt gond túlélőben, de amit nem tudok, azt kikísérletezem.

Nálam a látótávolság 7 km. Bár rammal nincs gond, mert 10 GB van a gépben, amiből már elfogyott 5 és csak a firefox fut a szokásoson kívűl. Ez mondjuk érdekes, ennyit nem szokott megenni csak a rendszer. Az svchost kajál csak 1,2GB-ot. No mindegy.
    Szóval 7 km, de az objektum szám, ha jól emlékszem, akkor 256 maradt. Mikor leszedtem 64-re, akkor nem volt elég időm összeszedni a kézzel fúrt kavicsot, mert eltűnt. Mondjuk ezt már rég próbáltam, mostanában nem.
    A világ pedig végtelen. Ha lekorlátozod, akkor elvileg felfedezheted az egészet. Nem tudom, hogy ilyenkor spawnol e új aszteroida vagy a meglévőkből kell kihoznod, amit lehet.

A sima szenzor hatótávja minden irányban max 50m lehet. Viszont kicsi és nagy hajóra is rakhatsz Érc detektort. A nagy hajóéval nem is igazán kell körberepülnöd a sziklát (attól függ mekkora, de a kicsiket tuti nem kell) és látod, hogy milyen érc van benne és milyen messze. A gyorsabb elérésért érdemes azért körberepülni vagy berepülni a sziklába.
    Kis hajóval mindenképp körbe kell repülni vagy, ha jó járat van benne, akkor érdemes keresztülrepülni rajta. És így tudod meg, mik vannak benne.
    A kézi fúrónak elég kicsi a hatótávja, de a küldő rétegek felderíthetőek vele.