levente68#118
Nézd, én se akarok ezen már sokat huzakodni, de egyik keynote idején sem esett jelentősen és másnap pláne, de ezt így nem elég nézni ám.
A tendencia esőben van egy ideje (egy éve!!! pedig előtte szinte rendületlenül emelkedett, és ami fontos: 705$-os csúcsról 385$-ig, ami nem apró esés ám), aztán most kis optimista emelkedés előzte meg a bejelentést, de egy ideje, 500$ körül ez is megállt és toporgott, majd a kiszivárgott hírek már a műsor előtt esést hoztak és közben is esett az ár. Ezt egyszerűen lehet látni.
Sajnos, félő, hogy még egy melléfogás radikális esést hoz, mert a befektetők patkányként menekülnek majd az AAPL-től. Nem jövendölöm, de az esélye nagy, szerintem ez belátható.
Egyébként, ez erősen fogja érinteni a sima felhasználót és jó irányban, mert akkor fogja magát felrázni Apple és pár fej elhullatása után kreatív ágba próbál újra evezni. Ekkor már jobban figyelembe veszik az uralkodó irányzatokat, a felhasználók kéréseit. Mármint a nem bólogató Jánosokét. Ők ugyanis eddig sem vitték előre a dolgot a "nekem tökéletes" dumával... Ami elég nagy butaság, hiszen, ami tökéletes, azt minek is fejleszteni, ugye...
Sose felejtsük el, a nagy és kis befektetők együttesen alakítják az árat, a nyilvános kereskedésen kívüli időben sokszor látható, hogy máshogyan mozdul, mint nyitás után, ezúttal egybecsengett a két hatás. Sok dolog befolyásolja az árfolyamot, de egy nagy befektető nagyobb mozgást indít egyedül, amit sokszor követ, vagy pont nem követ a sokaság. De mindig sokat árt, vagy használ az árnak egy-egy komolyabb hír, nos ez a keynote és a reakciók komoly hírt alkottak.
Természetesen jöhet emelkedés a következő napokban, de se ez, se az ellenkezője nem biztos. Ami biztos, hogy igazi erekcióra most nincs oka Apple befektetőnek.