levente68#109
Ha eme felsorolás végére odatennéd, hogy: nekem összesen ennyi, amit akarok és ezt megkapom iOS-en, a többire nincs szükségem, már az is egy korrekt hozzáállás lenne és el is fogadnám még én is, aki sokak szerint vérpistike módjár ekézem az iOS-t.
De van két dolog:
1.: a többi, amiket, nem soroltál, de létező hiányosságok. Ezekről igen sokat értekeztünk, hadd ne soroljam. De amint egyetlen olyan van, amit nem tudsz elérni, már a te véleményed is változni fog. Csak egyetlen példa: billentyűzetek. Android-ra van kismillió, sokat próbáltam és most a Swype van, ami még a diktálást is megoldja, szeretem. De ha valaki szarik a diktálásra és neki olyan kell, ami emotikonokból nyújtja a maximumot, az miért hülye, tessék mondani? Kérlek, ne ebbe a példába köss bele, hanem értsd meg, sokan nem kívánják az egyen kinézetet. Sokan nem tudnának meglenni talán azzal a file manager-rel, amit én szeretek, hát, hadd használjon már mást! Ha én úgy szeretném, hogy az SD kártyán legyen az a zene, amit otthontól (ahol a néhány TB-ba simán belefér) távol bármikor elérni szeretnék és akár a notiba is beletehessem, amiben csak egy 180GB-os SSD van, így nem tartanám rajta állandóan, akkor kérlek, értsd meg, nem tudom elfogadni, hogy egy (mind software-esen, mind hardware-esen) kevesebbet tudó készülék ajnározása legyen kötelező és el kelljen tűrnöm, hogy a szakmai szemmel ócskább cucc elvtelen védői mondják ki az okosat.
2. amiről nem tudsz, az nem fáj, ezt gondolom érted. Ha pedig meglátsz valakit, aki mondjuk hangutasítással indít akár csak egy beállítást, vagy egy programot, de akár komplex folyamatokat, egészen mondjuk az otthona automatizálásáig, akkor gyanítom, érdeklődve nézed, vajon, hogyan csinálja azt akár egy 30-40 ezer Ft-os készülékről is simán, míg te egy drága és a okostelefonok királyának kikiáltgatott szerkezeten erre nem vagy képes.
Ott van például az a jack aljzatba dugható kis kütyü, amire a Kickstarter-en gyűjtik a pénzt és ad egy plusz programozható fizikai gombot a használójának.
iOS-re nem lesz elérhető a rendszer korlátozásai miatt. Röhej. Egy roppant egyszerű és jópofa ötlet, ha valaki elolvassa, mit tud, de csak Android-ra lesz.
Van még pár példa és elmondtam, senki nem hülye azért, mert nem kell neki valami, amit soha nem használna tényleg. Az a hülye (persze a joga megvan hozzá), aki az igényeit a lehetőséghez korlátozza és ilyet nagyon sokszor tapasztalunk szifonosoktól. No, meg az a hülye, aki a korlátozást nemhogy elfogadja, de még üdvözli is, sőt elmagyarázza, hogy az a jobb.
Kérem tehát az itt szörnyülködőket, ha ezt a kis agyukkal képesek felfogni, akkor ne kezeljenek ellenségként, mert az, hogy szerintem az Apple bűnt követ el az eddigi út járásával, azt leginkább a saját felhasználói ellen követi el, én tehát az ő érdekeiket védem leginkább. Tudom, senki nem kért rá, de hadd osszam meg a véleményemet erről! Köszönöm!
Itt is csak annyi az igazi mondanivalóm, hogy íme, bejön, amit elég sokan ugatunk évek óta, ez az út az Apple végét fogja jelenteni.
Téved, aki azt hiszi, hogy ennek örülök, amíg van jelentős konkurencia, az nekem, Android-osnak csak jó, megtapasztaltuk már, milyen az egyeduralom, nem kívánjuk.
Az is igaz, hogy a húzásai miatt nem fogom siratni sem Apple-t és a konkurencia terén sem fog hiányozni, hiszen olyan cégek vannak feltörekvőben, akik a Samu pillanatnyi döntő fölényét is csúnyán veszélyeztetni képesnek látszanak (Huawei, Oppo, Xiaomi, stb.).