• DIESEL DOG #881
    Hogy reális-e? Határozottan nem. Ahogyan az előttem szóló írta itt az öreg kontinensen a Volvoé jelenleg a szériában gyártott és elérhető legerősebb erőforrással szerelt nehéz TGK a maga 750Le teljesítményével. Nyilván ezt a teljesítményt és a hozzátartozó forgatónyomatékot csak egy bizonyos fordulatszám tartományban tudja leadni. Utána következik a második helyen a Scania 730Le teljesítménnyel. A nagy átlag ami közúton megfordul az 400 és 500Le környékén van még az USA-ban is bár ott nem ritka a 600Le körüli átlag. Én amit eddig vezettem a legerősebb az egy 460-as DXi Renault Premium volt, sitt hordásra volt befogva. (nyerges+ billencs félpót) Persze vannak 1000Le feletti húzók is, nyilván utólagos ECU módosítással, stb. Ugye versenyre felkészített vontatók, vagy pl. Amerikában szokás húzó versenyt tartani. Hallottam már olyanról is hogy eltávolítják az SCR katalizátort mivel folytja a motort persze ezekután a teljesítmény csökkeni fog mivel az ECU azzal a bizonyos eszközzel került le a gyártósorról azzal lett az egész összehangolva, így utólag újrahangolják. Olyan ez kicsit mint pl. egy autó tuningja. Sokmindent lehet, ésszerű keretek között. /sokszor ezért nevetek azokon akik azt hiszik hogy ha hátra feldobnak egy sportdobot vagy egy sport rendszert ami hörög mint a veszedelem akkor máris nyert xyz lóerőt... hát általában leginkább nem, mivel az ECU-t hozzá kellene hangolni utólag./

De hogy témánál maradjak... hozok egy képet az öregvasról. :D

Utoljára szerkesztette: DIESEL DOG, 2016.02.13. 15:44:38