• Balumann
    #64
    "De ugye érzed hogy az 4-10 colos érintőképernyős tapicskolás vs 20 colos monitor + billentyüzet + egér teljesen más GUI felületet igényel."

    Én egy 26"-os HDTV-t használok monitornak, nem mondom, hogy nem lenne rossz, ha több sort be tudnék állítani kisebb ikonokkal (ez talán a 8.1-ben már lehetséges, ha jól tudom?), és nem a felbontás döntené el, de ettől függetlenül egyáltalán nem nehéz kezelni. Amiket szoktam használni (elég sok minden), azokat gyorsan megtalálom rajta.

    "Ráadásul az érintőképes készülékek tipikusan nem windows 8-at futtatnak, hanem win rt-t meg windows phone-t meg egyebeket."

    Azért ha jól látom, elég sok tablet, illetve érintőkijelzős eszköz van már a piacon rendes Windows 8-al, nem az RT-vel, és valószínűleg a jövőben is inkább az fog terjedni, nem csak arra kell gondolni, hogy most mi a helyzet.
    Magamból kiindulva én rt-s tabletet biztosan nem vennék. Ha már Windowsost veszek, akkor azt tudjam egér+billentyűzettel rendesen is használni (a Kezdőképernyő az jöhet, de rendes asztali alkalmazásokkal), egyébként meg a metros alkalmazásokkal.

    "Pedig igaz. Win7 win gomb megnyom programnév beír enter program indul (sokszor elég volt néhány karakter).
    Win8 ugyanez teszem azt amit keresel nem abba a programcsoportban van ahova ugrik a kereső és navigálnod kell magad (pl valami vezérlőpult alkalmazás). "

    Ez mondjuk jogos, ezt el is felejtettem, de beállításokat azért olyan gyakran nem szoktam keresgélni. Így viszont azokat nem adja ki, ha elkezdek beírni valamit, így kevesebbet kell bizonyos esetekben beírni (beállításoknál is igaz). A fájlok keresésére van gyorsgomb, a win+f (keresés közben is át lehet váltani), ezt meg már megszoktam.

    "Egyértelműen kényelmetlenebb használni mint a régi startmenüs Win-t. Még ha sokan próbálják is ennek ellenkezőjét elhitetni az emberekkel. "

    Egyáltalán nem egyértelmű, nagyon jól lehet használni. Én - mint azt írtam, megjelenése óta használom, és én sem vagyok igénytelen, ráadásul sokmindenre használom a gépet (és Linux is van a gépemen, azt is szoktam használni).