• qrd0xQSt2rdvnu
    #83
    Megnéztem ezt a vízmérgezéses oldalt és ez a pont kiverte nálam a biztosítékot:

    "Hogyan előzheti meg a vízmérgezés kialakulását?
    - Edzés közben elektrolitokkal dúsított sportitalt fogyasszon!
    - Testedzés alatt csak annyi vizet igyon, amennyit elveszít az izzadással. Soha nem szabad óránként 8 dl folyadéknál többet fogyasztani testedzés során!
    - A víz elengedhetetlenül fontos a szervezet egészségesen tartásához, ezért figyeljen arra, hogy meglegyen a szükséges napi folyadékbevitel, ám ne vigye túlzásba!"

    Hát ez így ebben a formában faszság!
    Jókora túlsúlytól megszabadulandó kezdtem kemény edzésbe. Úgy kezdődtek általában az edzések, hogy ha nem ittam egész nap folyamatosan, akkor benyomtam kb. fél liter tisztított vizet (nikken vízszűrő, aka "pi víz"), felmentem a kínpadra (elliptikus tréner, futópad, lépcsőzőgép. mikor melyik), lenyomtam a 20-30 perc edzést, ezalatt megittam egy újabb flakonnal (6 dl). Szóval fél óránál tartunk és már bőven túl voltam az 1 literen. Eztán át a többi gépre és a következő 1 órában simán megittam újabb egy-másfél liter vizet. Majd még este is folyamatosan kortyolgatnom kellett egy ilyen edzés után. Egyszerűen annyi mindent beindít a szervezetben, hogy meghalnék víz nélkül.
    A webbeteges okoskodás alapján már vízmérgezést kellett volna kapnom. Ezzel szemben a valóság az, hogy pontosan annyit ittam, amennyire megszomjaztam és ha nem teszem, akkor rosszul lettem volna (ahogy volt is rá példa, amikor nem vittem vizet).
    A másik pontban meg írja, hogy igyunk bőségesen egész nap. Mégis hogyan igyam meg egy sportos napon a 3-5 l vizet, ha nem néhány óra leforgása alatt?
    Szóval a max 8 dl/h kemény edzésnél egy rohadt nagy faszság, ne dőljetek be neki! Max akkor hihető, hogy elég annyi ha amúgy folyamatosan bőségesen fogyasztasz vizet (ahogy az edzésekkel haladtam nekem is kicsit csökkent a vízszükségletem).