• Molnibalage
    A multiknál pl 3 évente laptop csere 4 max 5 évente komplett PC csere.

Ki a frászkarikát jelent pontosan az, hogy "multi"...?

Írtam magam is ilyen voltam csak még rosszabb. Kijött egy új VGA adtam el a régit (ami kb volt fél éves) és vettem az újat. Még az se érdekelt ha sokat bukok. Mindezt azért ,hogy az épp aktuális kedvenc játékom egy hangyafingnyit jobb legyen.

Magyarán a gyártó egy fogyasztói igényt elégített ki és egyik sem töntrement, te cserélte le. Lol...

Mobil ugyanez. A Sony Ericsson W800-as telómat pontosan arra használom mint az S3 minit. Sok értelme volt megvenni.

Tehát megint a kedves birka fogyasztót szolgálták ki. Megint te voltál a hülye...

Mondod itt az autókat. Nagy cégek 200 000 kilométerenként cserélik.

Ahol én dolgozom ott 250 ezer km vagy 8 év asszem.

Valahogy olyanok ezek az autók, hogy ennyi kilométer után egyszer csak elkezd minden bajuk lenni és szervizből szervizbe kell velük járni.

Képzeld öcsém, a repcsiknél is van D-chek. Az autóknál is eljön egy kor, amikor több fődarab miatt lehetséges, hogy költeni kell rá. Ez egyszerű költség elemzés és nem azt jelenti, hogy a termék az életciklusa végén van te zseni. A tápálékláncban még nagyon sokáig ott lesz. Nem véletlen van messze 10 év felett a magyar autópark átlagéletkora. Tehát addig örülj, amig a "szeméthülyemulti" ilyen...

És hibásak a cégek is azért mert amennyire lehet le akarják rövidíteni a termék működési idejét, hogy eladhassák az új terméküket.

Nem, nem igaz. Ezért vannak 10-20 és annál réggebbi autók is az utakon. A jövőben is lesznek, ez már most látszik. Ennyit a termék élettartamának rövidüléséről. A '60-as évek jenki autóból van oldtimer és 20 év múlva gyak 100% a roncstelepen volt vagy már kohóban volt...