• dyra
    Nem a tartósságról beszéltem. Hanem az értelmetlen cseréről. A multiknál pl 3 évente laptop csere 4 max 5 évente komplett PC csere. Miközben az irodai szoftvereket elnézve a mai gépek simán jók lennének 10 évig is (megkockáztatom tovább is).

Írtam magam is ilyen voltam csak még rosszabb. Kijött egy új VGA adtam el a régit (ami kb volt fél éves) és vettem az újat. Még az se érdekelt ha sokat bukok. Mindezt azért ,hogy az épp aktuális kedvenc játékom egy hangyafingnyit jobb legyen.

Mobil ugyanez. A Sony Ericsson W800-as telómat pontosan arra használom mint az S3 minit. Sok értelme volt megvenni.

Mondod itt az autókat. Nagy cégek 200 000 kilométerenként cserélik. Valahogy olyanok ezek az autók, hogy ennyi kilométer után egyszer csak elkezd minden bajuk lenni és szervizből szervizbe kell velük járni.

Amit mondtam, rossz az emberek szemlélete, mert mindig elhiszik, hogy az új cucc amit épp el akarnak nekik adni sokkal jobb mint amit 1 éve használnak (pl mobilok).

Rossz a politikusok szemlélete is mert termeltetni akarnak orba szájba minden országban had prögjön a gazdaság még támogatják is.

És hibásak a cégek is azért mert amennyire lehet le akarják rövidíteni a termék működési idejét, hogy eladhassák az új terméküket.

Következményeket egyenlőre senki sem tudja. Majd lesz valami.