• levente68
    #51
    Nem tudom, mennyire szántad nekem, de ha igen, akkor felhívnám a figyelmedet rá, hogy ezt el is ismertem:

    "Indokolatlanul magas haszonkulcsot alkalmaznak, mert megtehetik, ennyi"

    Felfogom, sőt le is szarom a dolgot, egyet ne kérj: hogy örüljek, tapsoljak a népbutításnak.

    Ha a legjobb lett volna valaha, akkor azt vettem volna. Mivel ár/érték arányban szeretek gondolkozni, csak akkor veszem meg a legdrágábbat, ha az a legjobb is.

    Van itthon 2 PC-m és egy még mindig viszonylag erősnek számító i5-ös Sony notim SSD-vel, mindet értelmes áron vettem. A notit mondjuk nem, mert azt nagyon olcsón, hisz a teli árát az Nem tudom, mennyire szántad nekem, de ha igen, akkor felhívnám a figyelmedet rá, hogy ezt el is ismertem:

    "Indokolatlanul magas haszonkulcsot alkalmaznak, mert megtehetik, ennyi"

    Felfogom, sőt le is szarom a dolgot, egyet ne kérj: hogy örüljek, tapsoljak a népbutításnak.
    Nem tetszik, amit Apple összehazudozik, de ha megtehetik, hát hajrá, én az őket védőktől vagyok inkább kiakadva. Nyilván sok feature tetszik, de ahogy korlátokat erőltetnek emberekre, akik aztán attól csak nagyképűek lesznek az ostobaságuk mellé, az már kevésbé. Az, meg végképp humoros, ahogyan azt, amit nem tud, azt feleslegesnek, hülyeségnek titulálják, amit nyújt, azt meg must have-nek. Kis idő multán érdekes módon a két halmazban rendeződnek dolgok és néhány felesleges hülyeség már átkerül a must have csoportba…
    Az is egyértelmű, hogy amit szifonból ki lehet hozni, azt kihoznám, ha azt vettem volna, de sok dolgot még széttúrva sem tud azok közül, amit már egy középkategóriás Android-os tud, sőt, amiket WinMo is tudott, sőt, amit egy sima buta telefon tudott jóval előtte.
    Ha a legjobb lett volna valaha, akkor azt vettem volna. Mivel ár/érték arányban szeretek gondolkozni, csak akkor veszem meg a legdrágábbat, ha az a legjobb is.

    Van itthon 2 PC-m és egy még mindig viszonylag erősnek számító i5-ös Sony notim SSD-vel, mindet értelmes áron vettem normális helyeken alkatrészenként.
    A notit mondjuk nem, mert azt nagyon, sőt szemtelenül olcsón, hisz a teli árát az sem éri meg. :o)
    Ha teli árban kéne vennem, a Sony ugyanúgy nem jönne képbe, mint még pár agyonajnározott gyártó.

    A két PC-m AMD-s, mert az jobban megéri, amíg Intel volt a jobb, az volt és természetesen a noti is Intel, mert abban az a jobb.
    Amikor a mai napig kifogástalanul működő mikrohullámú sütőt kb. 13 éve vettem, akkor a képességeivel vetekedni majdnem tudó Panasonic mikro 120 ezer Ft volt, míg ez csak 70 ezer és ez a hőlégkeverésen túl fogó nyársat is tud és 12 különböző programmal kínál meg, amikben maga irányítja a sütést kombinálva a mikrohullámot, a grill-t és a külön móka hőlégkeverést. Ez egy LG sütő, akkor kifejezetten noname-nek számított a Pana ellenében, mégis inkább ezt vettem, többet, nagyobbat, okosabbat kaptam vele olcsóbban és a mai napig nincs mikro, ami többet tudna nála. Ma is így döntenék és ezen hozzáállás nyomán nincs iPhone-om, mert mindig jobb készülékem volt olcsóbban. Igaz, nem volt üveg hátlapja egyiknek sem… ;o) és matricát se kaptam vele…
    De folytathatnám akár TV, akár monitor téren is, LG 27” monitorom van csak, nekem megteszi, sőt a kisebb is „csak” egy Benq 24”, nekem az a fontos, hogy nem ócska és FullHD mind, a név nem igazán érdekel. DTP-re keveset használtam, de amit azért csináltam rajta, az szép lett nyomda után is.
    A 3D TV-ből is Pana tetszett először, de aztán körülnézve sokkal olcsóbban Samsung lett, nem bántam meg azt sem, sok fagyira való megmaradt és pár funkcióval többet is kaptam.
    Gyanítom, ha felvetne a pénz, akkor sem konzum idiótaként a legdrágábbra beszéltetném rá magam, ahogy azt kell, egy a témához fütyi eladóval a ’prémium’ szaküzletben ;o), párat már meghallgattam, kellemes szórakozás. :o)

    Szóval, én csak üdvözlöm a szabad piacot, hiszen az ostobák számára túlárazott cuccok miatt tud más gyártó kitűnő alternatívát nyújtani olyanoknak, akik nem kirakati majmok, hanem a valós érték érdekli őket. Sokszor még lopás és másolás nélkül is. ;o)
    Kedvencem, mikor valaki ekéz egy gyártót, miközben a saját kütyüjében, monitorában, egyéb készülékében annak a gyártónak a terméke van, csak éppen őkelme számára egy másik logo az, ami látható, szét, ugye nem szedi, utána olvasni sügér, de az arca óriási. Élmény egy-egy ilyen hülyének rámutatni a valóságra, egy ilyen lefittyedő mosoly felbecsülhetetlenül mulatságos tud lenni.

    Képzeld el, mekkora bajban lennénk sokan, ha a szifon cca. 90 ezer Ft lenne… :o)
    No, jó, akkor még nem, de ha a reális 60 körül a mai konkurens modellhegyeket tekintve…
    Mára már az általam nagyjából elismert iPad-ok ára is tarthatatlan, sőt még a nagyobb Android-os gyártmányoké is, olyan noname tablet-ek vannak, hogy észnél kéne lenni sokaknak… igen, még Samsung-nak is.

    Tény, hogy fiatalkoromban kicsit én is olyan voltam, hogy játszottam az agyam, hiszen megvehettem a legdrágábbat, aztán annyit mondtam: megengedhetem magamnak.
    De akkor is a legdrágábbat engedtem meg magamnak, nem pedig a legjobbat, hiszen az nem ugyanaz nagyon sok esetben.
    Szóval, tudom én, milyen a konzum idióta, én is voltam, bizony és sokat ismerek sajnos ma is.

    Tudom azt is, milyen a szabad piac, ki is használom az általa létrehozott lehetőségeket.

    A cikkhez meg annyit, kár ez a duma Oracle-től, elfogult és nem korrekt.

    Az tény, hogy SJ nagyot lökött Apple szekerén, de minden rakétából kifogy ám az üzemanyag, ha ma élne, akkor sem valószínű, hogy a többi gyártó nem hágna a nyakukra már lassan.
    Elismerve, hogy jól rakott össze dolgokat, azt sem kell ám elfelejteni, volt jó pár farok húzása is, amik szintén durva vagyonokat eredményeztek, csakhogy bukásként. Nehéz sokáig garantáltan elsőnek lenni, az ott maradáshoz folyamatosan kell hozni óriási dolgokat és telefon, valamint tablet terén már nagyjából leelőzték őket. Van ötlet a tarsolyukban és még lehet is, de azt fel kell fogni, hogy egyrészt nem volt akkora ász, mint amennyire sokan magasztalják, de mindenképp fontos látni, hogy nem volt minden lépése az, sőt, sok kevésbé publikus lépése igazi baromság volt. Ha élne, jobban menne Apple, de messze nem garantáltan maradnának az élen vele sem.

    Ja és nem elment Apple-től, amikor kivágták nagyon helyesen… Csak a pontosság kedvéért.


    „Hihetetlen feltaláló volt.”

    Ahha, hogy is volt? Valaki kitalálta, őkelme lehurrogta, másnap meg saját ötletként előadta? LOL

    Amit Apple talált fel, azt Apple, amit meg messze nem, azt nem, jó lenne korrektnek lenni!