• mousee
    #17
    Nyilván azért a legértékesebb cég a földön, mert szarul megy neki...
    Én is utálom az apple-t a hozzáállása miatt, az idióta pereskedései miatt, viszont a termékeire nálam per pill nincs alternatíva.

    1. Osx. Nekem kézre esik, sokkal kényelmesebb mint a windows. Stabil, a windows szeret pár sleep után idiótaságokat csinálni, hálózatot dobálni, meg úgy 1-2 hét uptime után simán megzakkanni. Programok nem indulnak el rajta, swap-el mint a hülye, néha pedig néhány installer úgy dönt, hogy el sem indul, restart után meg semmi baja. Ugyanígy ha virtuál gépeket akarok rajta futtatni, akkor nagyon nem akarja az igazat (win7), szarul kezeli a memóriát, a host rendszeren futó programok úgy belassulnak hogy az már fáj. Osx alatt paralellsben szépen fut 3-4 virtuál gép a saját kis hálózatukban, a host rendszerrel remekül integrálódik (drag n drop és társai), nem fogja meg a hostot a winnel ellentétben. Mindezt olyan környezetben, ahol a windowsos vas jóval combosabb. És persze az örök kedvenc win alatt a smartcard windows hisztije, ha úgy akarok vpn-re csatlakozni, hogy nincs az olvasóban a kártya, akkor csak restart után hajlandó beolvasni a cuccot.

    2. Laptop üzemidő. Mutass nekem olyan gépet, ami 4 évesen gyári akksival 4 órán át kényelmesen megy még wifivel, 50% fényerőn. Új air-re 12 óra üzemidőt mondanak, neten utánakerestem, sima netezős word-özös használat mellett még többet is kicsiholtak belőle. Ugyanilyen haswell alapú wines lapos 5-6 óra körül teljesít.

    3. Összeszerelés minősége: Nem recseg, nem ropog, egybe van, ízléses unibody cucc. Volt szerencsém már táskában leejteni, kutya baja. Ugyanitt pirospont a magsafe-nek, asszonypajtás már egy sima lapost atomjaira szedett volna, ha az nincs.

    Éééés ugyanezen indokok miatt lesz a tabletem is ios eszköz (hópfuli mini2). Megbízható, jó minőségű appok, és vállalható üzemidő. Nekem ez bőven megéri a plusz pénzt, és amiatt se fogok sírva fakadni, hogy néhány eurót ki kell szórni appokra. Ha már használom, és jó is, akkor megéri az árát.


    Mindezt úgy, hogy üzletpolitikáját és hozzáállását tekintve utálom az apple-t, mert pofátlan amit művelnek. De a cuccaik jók, és nálam beváltak.