EverQuest NEXT ( MMO )

• Shion
    Nekem "ősöreg" gépem van, kb. 3-4 éve pakoltam össze. Nálam úgy fut maxon 1920x1200-ban a játék 30-50 fps-el, hogy a Shadow (árnyékokat) leveszem minimumra. Ha az árnyékok maxon maradnak, akkor néha 10 fps-re is lezuhan. Na ennyire nem fontos nekem az árnyék minősége, inkább legyen több fps :)

A gépem: i7-2600K (8 magos, 3.40 GHz), 16 GB-1600, Asus 5850, stb.

Van SSD-m is ugyan, de a játék alapból iszonyat gyorsan tölt, így játék újraindítás során kb. 10 másodperc múlva online vagyok megint. Ergo nem szükséges az SSD hozzá, max ha van, akkor picivel jobb.

16 GB memóriám van, ez messze elég egyelőre. A játék általában 4-7 GB között zabál, de néha 9 GB-ig is felmegy (szerintem memory leak miatt). 4 GB-al is játszható már, csak ne zónázz sokat, mert hamar kifekszik (CTD). 8 GB már szinte tökéletesen elegendő.

5850-es videókártyám van, ami csak 1 GB-os és jó régi kártya. De abszolúte nem érzem szükségét, hogy lecseréljem a következő pár évben.

Plusz amit a többiek is említettek már, a játék optimalizálását csak a Béta végég fogják elvégezni, így addig magasabb gépigénye lesz, mint az éles elindulás után.